Mi kéne csinálnom ha nulla a fizika tudások BME-VIKhez?
A matekkal és informatikával nincs probléma. Minkettőből emelteztem és programozásból már jóval túl szárnyaltam az érettségi követelményeket évekkel ezelőtt, szóval nem félek az egyetemtől, de....
Az a baj, hogy a fiza soha sem éredekelt ezért órákon nem figyeltem így 2es voltam belőle. Nem mert nem értettem volna, csak nem volt kezdvem tanulni és inkább másokkal beszélgettem órán.
Szóval a két hét mulva megirandó 0. ZHt biztosan elbukom, még ha nem is nehéz, mert még eddig egyszer sem néztem rá a fizika feladatokra... szóval ha jól is megy a matek, ezt már nem fogom megoldani józan paraszti ésszel.
Arra gondoltam, hogy megsem próbálom emiatt.
Regisztrációs hét végén írnánk, de nincs kedvem bemenni a terembe és az üres lapot bámulni 1 órán keresztűl... Vagy éppen az első 5 perc után beadni.
Mi történik ha nem megyek el? Már elfogadtam, hgoy mindenképpen felveszem a bevezető fizikát..., de lehet bármi bajom ha nem megyek el megírni a fizika ZHt.
Akkor autómatikusan úgy veszik, hogy elbuktam és kötelezően fel kell vennem a tantárgyat? Vagy van valamilyen más remifikáció, ami miatt éredemes lenne elmennem és ott helyben elbukni, mint meg sem jelenni?
Hát mert olyan fura. Az egy dolog, hogy az ember már szeptemberre azt is elfelejti, amit júniusban a felvételin tudott, de BME-re úgy megy az ember, hogy fizikából is felkészül - a közfelfogás szerint. Azt is mondhatnám, BME-re az ember úgy megy, hogy van neki valami affinitása a fizikához - a közfelfogás szerint.
De a példád azt mutatja, a kivétel erősíti a szabályt. :D
Szerintem pedig jobb döntés, hogy az előző évi 0. fizika ZH feladatok beseggelése helyett egy egész félévet fordítasz a bevezető fizika tárgyra. Nem értem ez hogy lehetne lustaság. A fizika ismeretek hiánya abszolút nem akadály BME Mérnök informatikuson, többek között ezért is létezik a 0. ZH és a Bevezető fizika tárgy, hogy aki lemaradással rendelkezik, az pótolni tudja. A 0. ZH arra hivatott, hogy felmérje azt, hogy kik rendelkeznek lemaradással. Mivel te ezzel tisztában vagy, ezért felesleges megírnod. Előző éves feladatsorokat találhatsz interneten, publikusan elérhetőek.
A kérdésedre pedig egyértelmű választ adtam, hogy nem kell elmenned, nem lesz semmilyen következménye (tehát mintha nem sikerült volna elégségesre).
Másrészt akinek néha (elegendő felkészültség hiányában) nincs kedve bemenni ZH-ra nem gondolom hogy egyenesen kibukáshoz vezetne.. Nekem elég sokszor előfordult, hogy ZH-n nem jelentem meg, csak a pót ZH-n. Még olyan esetekben is, amikor egy 2-est lehet össze tudtam volna hozni, azonban nem éreztem úgy, hogy megfelelő a tudásom a tárgyból. Nem érzem úgy, hogy ez vezetne kibukáshoz.. Ha valaki alapvetően tanulni hajlandó, és fordít elegendő időt a tárgyakra (akár úgy, hogy előadásokra se jár), akkor nem fog kibukni, és tudja teljesíteni az elvárásokat
Már ne haragudj,de villamosmérnöknek jelentkezel és nem érdekel a fizika? Lassan tényleg úgy érzem,hogy ma már az a leendő mérnökök kizárólag azért tanulják a matematikát és a fizikát mert kötelező. Én úgy tudtam,hogy attól mert valaki alkalmazott szakember szeretne lenni,még szereti a bizonyos fokú természettudományos alapműveltséget. Az ideális mérnök személyének nem pusztán a műszaki bütykölgetéshez való szeretetből és hozzáértésből kellene állnia. Tény,hogy a hallgatóknak sok és kemény matekot,fizikát adnak le,de ők ezt nem mint egy alapműveltségnek és bizonyos fokig érdekes tárgynak tekintik,hanem kötelező hülyeségnek tekintik.(hozzátenném,hogy ez a kijelentésem nem statisztikák,adatok hanem leginkább saját megérzésem alapján mondom)
Elnézést az OFF-ért.(ja és ha egy mérnökhallgatónak/mérnöknek lenne kulturált ellenvetése a leírtakkal szemben,akkor bátran írja le)
14# Köszönöm, hogy kifejtetted a válaszod. :) Pont ezt kerestem. Akkor valószínűleg nem megyek be.
15# Mérnökinformatika és programozó akarok lenni és már 14 éves korom óta folyamatosan programozok, szóval meg van az a játszani akarás, csak nem árakörökkel...
Megkaptam a választ, de többször nem nézek fel a kérdésre, mert nem akarom felhúzni magamat olyan embereken akik nem ismernek és mégis komplex tanulmányt tudnának írni rólam csak az alapján, hogy a fizika nem megy, csak minden más...
Ja, az ilyeneket nem kedvelem, akik a lényegi információt eltitkolják, aztán úgy vágják oda, mintha a válaszadóknak szégyellniük kellene magukat, hogy vaktában adott válaszuk nemhogy helytelen, de egyenesen gonosz.
Mert az itt a #16-ban hangzik el először, hogy mi is akarsz lenni, előtte csak a VIK volt megjelölve.
A fizika a matekkal ellentétben nem 0. ZH, csak felmérő, ki lehet vele váltani egy kisZH-t. Ennyi. Semmi következménye nincs, ha nem mész el, de megéri, mert karikázós (~400 ember írja meg, nyilván az!). Bár hozzáteszem, hogy nem ártott volna az elején tisztázni, hogy mérnökinfó... A VIK az nem egyenlő vele ugyanis! Valamint nagyon sok jó fizikás anyag (jegyzet, könyv) van a neten; meg vannak tök jó feladatos könyvek, részletes megoldásokkal. Csak azt nem értem, miért nem az ELTE proginfót választottad!?
Ez a hozzáállás nekem is nagyon furcsa már így egyetem előtt... pedig én már ott is sok mindent láttam.
És sajnos én is azt tapasztalom, Fizikakedvelő, hogy még a villanyosok nagy részét sem érdekli különösebben a fizika. Ráadásul már egy lebutított változat fut belőle, a bevezető fizikával kb megegyező szinten. Ezt is a HK érte el.
Rengetegen abból élnek, hogy magán zh illetve vizsga felkészítést tartanak. Rászánsz heti pár órát ezekre és szépen megcsinálod a fizikás tárgyakat.
Leadják kb 10 évre visszamenőleg az összes lehetséges típusfeladatot. Így azért nem nagy kunszt kiszenvedni bármely nem neked tetsző tárgyat. Legalább egy minimális szintre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!