Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosi kémia, fizika a szegedi...

Orvosi kémia, fizika a szegedi orvosin?

Figyelt kérdés

Az orvosi kémia mennyiben hasonlít/nem hasonlít pl. az emelt érettségi elméletéhez, számítási típusaihoz? Milyen könyvből/jegyzetből tanultok, illetve mennyire könnyen/nehezen abszolválható?

Illetve az orvosi fizikát itt mennyire veszik komolyan? Nem fizikával jöttem, sőt közöm sincsen hozzá, ezért kérdezem, hogy milyen részleteiben tanuljátok, gyakori-e belőle a bukás?

2018. aug. 5. 14:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Kémia - az elmélet sokkal nehezebb és bővebb (főleg második félévben), de ha kémiával jöttél, akkor nem kellene, hogy gondot okozzon. Számolás egyedül az első demón volt, de azok is valami nagyon alap feladatok voltak. Később már egyáltalán nincs. (max. gyakorlaton titrálás) Nekem könyvem nem volt, bár utólag lehet, hogy vettem volna. Én a demókra az előadásanyagokból tanultam, vizsgákra pedig jegyzetekből. Van 3, a legújabbat idén csinálta egy évfolyamtársam, ez nyomtatott szöveges, és amúgy szerintem nagyon jó, a másik kettő pedig kézzel írott, így első olvasásra kicsit nehézkes, de amúgy az egyik elég jó szerintem. (Az egyik szerzője valami Tina, a másiké pedig Zsófi, de mindig keverem őket, hogy melyik-melyik. :S amelyik négyzetrácsos alapú, az a jobbik, a sima pedig a rosszabb)

Fizika - Nem veszik különösebben komolyan. Nyugi, a többség hasonlóan van a fizikával, mint te. :) Nem tudom, hányas a célod, ha tényleg abszolút nulla a tudásod, akkor azért négyes-ötösre ne számíts, de a kettes-hármas szint könnyen hozható.

[link]

A vizsgastatisztikák alapján láthatod, hogy idén pl. első félévben egy magyar hallgató sem bukott fizikából. Második félévvel nem tudom mi a helyzet, de szerintem akkor sem nagyon.

Persze olyan van azért, hogy az embernek nem sikerül elsőre, de én olyat személyesen nem ismerek, akinek második nekifutásra sem ment volna.

2018. aug. 5. 14:59
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Akkor érdemes szeptember előtt átolvasgatni stb a fizikát vagy totál felesleges?
2018. aug. 5. 16:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Totál felesleges. Pihenj. Szeptembertől tanulhatsz eleget.
2018. aug. 5. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!