A Neptunon meddig lehet beiratkozni az egyetemre?
Két külön dolog van:
- Egyetemre való beiratkozás. Ezt egyszer kell elvégezned, személyesen, mindenféle papírt vinni kell bemutatni. A pontos dátum az egyetemtől függ, nézz szét a honlapokon, kérdezgesd a vezetőket.
- Neptunban minden félév előtt be kell jelentkezni, megadva, hogy aktív vagy passzív féléved lesz-e. Ennek a határideje általában a félév kezdetének időpontja, szintén egyetemfüggő. Nyilván csak akkor tudod megtenni ezt, ha már be vagy írva az egyetem rendszerébe, tehát felvettek, van Neptun kódod, ezért szokott elsőnek a személyes beiratkozás lenni.
Minden információt megkapsz majd az egyetemtől, ha felvettek, de ha mégse, a felsőévesek nagy része is nagyon szívesen segít.
A beiratkozás nálunk még karonként is eltért, én például mindent e-mailben kaptam, barátnőm kapott levelet is, pedig ugyanarra az egyetemre járunk, csak két külön karra. Nálunk nem is kellett vinni a felvételi határozatot se, náluk kellett. A félévünket mindkettőnknek a TO állította aktívra, de másik egyetemen tanuló barátnőmnek magának kellett.
Úgyhogy ne aggódj, mindent szépen a szádba rágnak, de ha valamivel megakadsz, akkor is nyugodtan kérhetsz segítséget (felvételi után például pár nappal létrehoznak facebookon szakos és kari csoportokat a HÖK-ösök - legalábbis nálunk -, és ott vannak felsőévesek is, akik szívesen segítenek bármikor).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!