Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek ELTE matek, vagy...

Szerintetek ELTE matek, vagy Corvinus gazdaságinformatikus?

Figyelt kérdés

A kettő alapszak között gondolkodom, nem tudom melyiket lenne érdemes választani. Matekot szeretem és emelteztem is belőle, de nemtudom, hogy mennyire nehéz az elte matek, illetve, hogy utána mekkora fizetésre számítsak. Gazdinfónál meg az informatika részében vagyok bizonytalan, mert maga a tantárgy érdekel, de még soha nem programoztam, nemtudom, hogy mennyire szeretném meg, plusz ott se tudom, hogy milyen fizetések vannak és mennyire lehet elhelyezkedni. Angolból jó vagyok és szeretem is, szóval azzal nincsen bajom, ha valamelyikhez komolyabban kelleni fog.

Válaszokat előre is köszönöm!

2018. jún. 5. 11:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon érdemlegeset nem tudok mondani sajnos, de hátha ezek segítenek valamennyire:

Matek bsc

[link]

[link]

Gazdinfó bsc

[link]

[link]

Úgy hallottam amúgy, hogy a gazdinfóval jobbak a kilátások, de attól függ milyen terveid vannak a jövőben.

2018. jún. 5. 12:37
 2/14 anonim válasza:
100%
Ha az alapszakokat nézzük, akkor a gazdaságinformatikus szakkal jobbak az elhelyezkedési lehetőségek, ahhoz, hogy matematikusként jó állást kapj Msc is szükséges.
2018. jún. 5. 12:58
 3/14 A kérdező kommentje:
Bsc után egy Msc-t is mindenképp elvégeznék, csak pl matek Bsc után nem feltétlenul matek Msc-t, hanem valószinű valami mást. De még azt se tudom, hogy gazdinfó Bsc után milyen Msc képzéseket lehet/érdemes felvenni. Koszonom az eddigi válaszokat!
2018. jún. 5. 18:54
 4/14 anonim ***** válasza:
60%
A matek bsc-vel valóban nem annyira jók az elhelyezkedési esélyeid, de viszont sokkal több irányba specializálódhatsz mint gazdinfóval és valamilyen MSc elvégzése után szerintem jóval nagyobb pénzeket is leakaszthatsz.. De gazdinfósként sem lesz rossz a fizud, viszont akkor szerintem ne a Corvinust lődd be, hanem vmely olyan egyetemet, ahol ezt a szakot keményen oktatják.
2018. jún. 5. 19:24
 5/14 anonim ***** válasza:
67%
Én ELTE matekot választanék, és ott elemző szakirány progos vagy pénzügyes tárgyakkal. Gazdinfóval kereshetsz jól, de nem ad alapot ahhoz, hogy komolyan fejlessz pl. Matekkal még bármi lehetsz :)
2018. jún. 5. 22:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Gazdinfósok többnyire nem tudják hogy közgazdaszok vagy informatikusok.

Programozás nem igazán van ezen a szakon. Mérnökinfón ott tényleg programoznak és többet is ér.

Én csinálnék egy matek bsc-et egy gazdinfó msc-vel

2018. jún. 6. 16:11
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még annyit szeretnék kérdezni, hogy mi a feltétele a gazdinfó Msc-nek, vagy elte matek bsc után simán fel tudom venni azt a képzést?
2018. jún. 6. 17:39
 8/14 anonim ***** válasza:
80%

Gazdinfó msc-re csak gazdinfós mehet.

Sőt matekról gazdasági msc-re esélytelen.

A kreditelismertetési eljároson nem felelnél meg.

[link]

Legalul van egy hasznos táblázat, arról hogy milyen alapszakról hova mehetsz mesterre

2018. jún. 6. 18:15
 9/14 anonim ***** válasza:
64%

"Gazdinfó msc-re csak gazdinfós mehet."

Pont nem igaz.

BME gazdinfó MSCre mehetsz mérnök infós, vagy matekos is.

2018. jún. 6. 20:57
 10/14 dq ***** válasza:
51%

> A matek bsc-vel valóban nem annyira jók az elhelyezkedési esélyeid, de viszont sokkal több irányba specializálódhatsz mint gazdinfóval és valamilyen MSc elvégzése után szerintem jóval nagyobb pénzeket is leakaszthatsz.

Matek msc-re, és ... ?

2018. jún. 6. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!