Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE programtervező informatik...

ELTE programtervező informatikus vagy BCE gazdaságinformatikus?

Figyelt kérdés

Szeptembertől kezdem az egyetemet és ezt a két helyet jelöltem meg, de igazából nem tudom, hogy melyikre is menjek. Van már egy 80%-os emelt info érettségim és 90körüli matekra számítok, szóval 410 körül lesznek a pontjaim. Ezzel elvileg van esélyem mind a két helyre.

Igazából szívem szerint az ELTE-re mennék, mert jobban érdekel az a része a dolognak, itthon is programozgatok. Viszont kicsit tartok is tőle, mert mindenhol azt hallom, hogy milyen kemény a matek (direkt jártam tanárhoz, ahol néztük a matekot és azt értettem is, csak a pont miatt megyek közép érettségire), a nagyrésze kiesik vagy csak évekkel később tudja befejezni. Meg ha esetleg rájövök, hogy mégse az én világom az informatika, a gazdinfón talán könnyebb más irányba elmenni. Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy csak szórakozni megyek fel, de nem szeretnék 0-24ben tanulni egyetem alatt.

És a Corvinus ezért is jött a képbe, könnyebbnek is tartják, meg ha nem infó, akkor valamennyi gazdasági tudásom már van, könnyebben átképzem magamat.

Ha esetleg leírnátok a véleményeteket, tapasztalataitokat a két helyről/szakról, azért nagyon hálás lennék! Vagy igazából bármilyen jó tanácsot szívesen fogadnék :D

Előre is köszönöm!

2016. ápr. 24. 20:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát a két szaknak nem sok köze van egymáshoz ha ezt a két intézményt nézzük. Szóval ha az ELTE-re mész, akkor informatikát tanulsz, ha a BCE-re, akkor gazdaságot (hiába van ott az informatika jelző - ugyanez a helyzet BGE-n, az SZTE-n dominál az informatika ezen a szakon). Én azt mondom, hogy a BCE végén programozónak lehet nem fogsz tudni elmenni (mert ott nem igazán ez a cél).
2016. ápr. 24. 20:39
 2/3 anonim ***** válasza:
én mindekettőre jártam, az előttem szóló nagyjából elmondta mi az ábra... ha nem vagy biztos magadban ikább a könnyebbet ergo a BCE-t válaszd... majd mesteren tanulhatsz programmatekot... de az ELTE-vel lehet jobban járnál kezdésnek FELTÉVE ha befejezed, erre kb 10% esély van :)
2016. ápr. 27. 19:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Az elte-ik-n kő kemény matek van, a bce-n annyira nem, inkább gazdasági dolgok meg persze programozás.
2016. máj. 3. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!