Fizetősön megéri elkezdeni az orvosit? (államira nem lesz elég pontom valószínűleg)
A történetem röviden, van 414 pontom ez fix, ezt tavalyról örököltem, akkor ez elég lett volna szegeden és Pécsen a fizetősre, de akkor még nem mertem bevállalni, ma viszont újráztam kémiából és szerintem sejtitek, hogy nem vagyok elájulva az eredménytől, kb. ugyanazt hoztam mint tavaly, tehát vagy jobb vagy rosszabb lesz pár százalékkal a tavalyinál szóbelitől függően.
Pár alkalmat leszámítva 414 pont elég volt a fizetősre vidéken. Ha reményeim szerint idén is elég lesz (az mekkora szopás lesz, ha tavaly nem mertem bevállalni fizetősön, mikor fölvettek volna, idén meg oda se lenne elég, erre igyekszem nem is gondolni), akkor nem nagy felelőtlenség eladósodni? Mert Diákhitel 2-vel gondoltam fedezni, aztán reménykednék, hogy átvesznek államira max két-három félév után.
12 félév x 1.340.000 forint=16.000.080 Ft.
Ez nagyon-nagyon sok. Életed végéig nyögöd majd.
Viszont!!!!! Mehetsz külföldre dolgozni éa ennyi erővel nem kell visszafizetni a tandíjadat, a diákhiteledeteg, ha n is röhögve, de pár év után visszafizeted.
Egyébként itthon még az unokáid is nyögik majd.
Szóval, ha külföldre tervezel, én belevágnék! Sok külföldi tanul itt.
Hát ha végig hitelből csinálnám, akkor kénytelen lennék pár évig külföldre menni, de azért reménykedek pár dologban
ha idén leesnek az állami ponthatárok és bejutok ennyivel
vagy ha elkezdem fizetősön, de átvesznek menet közben államira.
a legjobb az volna, ha annyival emelnék az orvos fizetéseket, hogy gond nélkül kifizetném a hazaiból is. csak pont ez ami biztos nem lesz
Nem.
Ha a bejutás is ilyen nehéz, hogy gondolod, hogy annyira jó leszel az első évben (ami amúgy is marha nehéz), hogy átvesznek fizetősre? Akkor sem vehetnéd biztosra, ha kb. évfolyamelsőként kerülnél be.
Szerintem felelőtlenség lenne azzal együtt, hogy külföldi fizetésből valószínűleg vissza tudnád fizetni. Én akkor sem tudnék nyugodtan aludni ekkora adóssággal 10 éven át, mert soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő, ha mégsem jön be a terv, akkor ott maradsz a pácban:(
Ha annyira akarod az orvosit, és most most nem jutsz be államira, akkor még egyszer próbáld meg, még van két javítási lehetőséged - ha harmadszorra sem jutsz be, akkor hagyd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!