Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg nem érdemes manapság...

Tényleg nem érdemes manapság egyetemre/főiskolára menni?

Figyelt kérdés

Az értelmesebb emberek közé sorolom magam, bár a gimiben nem szakadok meg túlságosan, mert nem látom értelmét. A lényeg hogy szerintetek van még értelme manapság egy diplomának? A nagyrészük nem jó semmire, közben meg egy jó szakmunkásképzővel sokkal többre megy az ember, mert kavés a kétkezi munkás, pl vízvezetékszerelő, villanyszerelő, ilyenek.

Ha valakinek esetleg van tapasztalata is, kérem ossza meg velem :)

17/f

2010. jún. 14. 09:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én amiatt mentem egyetemre, mert más módja és lehetősége nincs annak, hogy tanító legyek. Nekem ez a hivatásom, az ára az, hogy egyetemre kell járnom. Nem nagy áldozat részemről. Mindig is szerettem tanulni. Ha elhivatott vagy valami iránt, amit csak főiskolán v. egyetemen lehet tanulni, akkor megéri. Csak úgy "lébecolni", nem. Sok áldozatot kell hozni, de ha szereted amit tanulsz, határozottan érdemes menni. Én nem bántam meg.
2010. jún. 14. 09:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
ez így van.ma lehet h ha valaki elmegy vízvezeték szerelőnek jobban megfog élni mint egy kommunikáció szakos. de ha egy kicsit műveltebb szeretnél lenni, akkor azt ott kaphatod meg.
2010. jún. 14. 09:33
 3/13 anonim ***** válasza:
60%

Részben igen, részben nem.

A természettudományi karok tiszta erőpróbák, mert bejutni kettes átlaggal is megy de bennmaradni csak akkor tudsz, ha erődön felül teljesítesz folyamatosan, a lemorzsolódási ráta az elsősök vs diplomaosztóra menők között 75 százalék különbség van.

arra mennek rá, hogy kidobják a nem mérnöknek való hallgatókat. Szerintem neked is nagy kihívást jelentene :P

ha ennyire okos vagy, és nem tudsz mit kezdeni magaddal gimi után. Én közgáz szakközépből kerültem Villamosmérnökire, és 2 félév elteltével sorra teljesítettem a legkeményebb mintatantervi tárgyakat, amíg az összes elsős barátom lemorzsolódott mellőlem, szakközepes-gimis egyaránt. Dehát ez van!

az meg más dolog, hogy a magyar felsőoktatás ontja magából feleslegesen a könnyen végzett a tanárokat, bölcsészeket, kommunikátorokat és gazdasági szakembereket, teljesen feleslegesen, amikor itt túlképzés van, nincs munka számukra.

a vízvezeték szerelő és villanyszerelő tényleg jó meló, és sokat is fizet. De szerintem nincs neked annyi tandíjad félévente, hogy maszek felnőttképzőben tudj tanulni. Diákhitelt csak egyetemi hallgatók kaphatnak.

már a gimibe jelnetkezéssel szúrtad el a dolgot, szakma híján tovább kell menned felsőoktatásba, vagy napszámosként végzed.

2010. jún. 14. 09:36
 4/13 anonim ***** válasza:
45%

hülyébb nem leszel tőle ha elvéágzel egy fősulit/egyetemet..

Aztán már rajtad áll h.el tudsz-e helyezkedni..Mert igenis el lehet egy kommunikáció,nemzetközi kapcsolatok stb.szakkal is helyezkedni..

Nekem pl.andragógia diplomával sikerült:D

De nem vártam h.a számba repüljön a kisgalamb:)

2010. jún. 14. 10:02
 5/13 anonim ***** válasza:
*elvégzel
2010. jún. 14. 10:03
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha továbbtanulok, az mindenképp a reál szakok irányába fog bekövetkezni, mérnök ilyesmi :) BME-re nemvalószínű hogy bejutnék, marad a BMF (Óbudai), arról tud valaki valamit? A Könnyűipari mérnök szak pl mit takarhat? Elég zsákbamacskának tűnik...
2010. jún. 14. 10:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
ha jóra mész akkor érdemes(mérnöki,orvosi) bár nem sétagalopp
2010. jún. 14. 10:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

9:36!

Kikérem magamnak, hogy "könnyen végzett tanárok"! El tudod képzelni, hogy mi minden kell ahhoz, hogy valaki tanár legyen?? Csináld végig és majd megtudod! Én csak nyomorult tanító leszek, de arra befizetek, hogy hogyan kottáznál le egy dalt vagy beszélnél folyamatosan 45 percig, úgy hogy az érdekes legyen és meg tudd tanítani! Dumálni könnyű, de mondom: csináld végig és majd azután járjon a szád, könnyen szerzett diploma...

2010. jún. 14. 10:44
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

"már a gimibe jelnetkezéssel szúrtad el a dolgot, szakma híján tovább kell menned felsőoktatásba, vagy napszámosként végzed."

Te teljesen hülye vagy?

Gimi után is olyan szakmát szerezhet, amilyet akar. Semmi megkötés nincs.

Én szakközépbe voltam, nem tanultunk semmit a szakról, meg amúgy sem érünk vele semmit. Nahh most ezzel qrva sokat értem.

Unalmas már, hogy pár kretén itt osztja az észt, mikor fogalma sincs a dolgokról.

2010. jún. 14. 13:47
 10/13 anonim válasza:
48%
Teljesen egyetértek a 13:47-es válaszolóval
2010. jún. 14. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!