Miért sírnak egyes lányok azért mert az iskolában tesiórán kötelező tornadresszt hordaniuk?
Pár napja láttam egy hasonló kérdést bár ott felnőtt nő barátnője akadt ki azon mert tornadresszbe tornázott otthon, de igazából itt az oldalon majdnem minden évben látok néhány ehhez hasonló kérdést és most már komolyan elgondolkodtam ezen.
Visszaemlékezve arra hogy én is voltam iskolás, igaz még csak pár éve végeztem el a gimit, és még nincs egy éve hogy levizsgáztam OKJ-n és dolgozom, de az én időmben sem kellett már általánosba sem tornadresszt hordani. Kellett, de csak annak aki járt külön torna szakkörre ott mondjuk elvárt volt ez a ruha, de nekem semmi bajom nem volt vele. Kényelmes volt, meg praktikus, nem kellett azon aggódni hogy felcsúszik a póló, vagy lejjebb csúszik a nadrág stb... Tesiórán is viseltem amikor olyan gyakorlatok voltak pár órán át amikor fejen állásokat meg talajtornát gyakoroltuk akkor felvettem, de egyébként nem.
Érdekes módon van egy lány rokonom aki olyan általános iskolába jár ahol még a végzős lányoktól is elvárják hogy dresszben tesizzenek, és már nőiesednek abban a korban eléggé. Minden bajuk van, a rokon lány is sokszor nem vett fel dresszt tesire, kapta érte az egyeseket, és az anyja amikor megtudta hogy miért kap ennyi egyest, mert bement beszélni a tanárral, akkor berágott és büntetésből nyáron tornadresszbe kellett lennie otthon amikor meleg idő volt.
Azért nem is értem ezt a kiakadást mert egy 40 percet ki lehet benne bírni szerintem, és mégsem egy kényelmetlen ruhadarab, mert nyúlik, testhezálló, nem gátol semmiben. Értem én hogy az alja olyan mint egy bugyi és sokakat ez zavar, de most könyörgöm, pontosan ugyan az a szabása mint egy fürdőruhának. Manapság divatosak a sort farmerek, és sokan kint az utcán mászkálnak olyanokba hogy a fenekük alja bőven kilátszik belőle, amitől már én majdnem hanyatt vágom magam. Strandon bikinibe ami még kevesebbet takar, ugye a mellből is alig takar valamit, meg sokakon látok olyat ami a feneküket sem takarja annyira mint egy tornadressz például. Tavaly nyáron a tízen éves csajokon egyrészes fürdőruhát is láttam már, ezeket a divatosabb fajtákat és érdekes módon nem zavartatták magukat, de ha tornadresszt kell viselniük ami azért többet takar, sírnak meg hisztiznek.
Azért írom ki most, mert ma épp az utcán sétáltam ahol egy anyuka ment a lányával a lány olyan 12 éves lehetett kb, előttem sétáltak és ott panaszkodott, inkább hisztizett az anyjának hogy jövőre hagy járhassa ki másik iskolába a 7. meg 8. osztályt, az anyja nem értette mi a baja azzal az iskolával ahova járt, de a lényeg az hogy a lány indoklásnak egyből azt említette hogy ő utálja a tesiórát, holott elég sportosan nézett ki, és az anyja is említette neki hogy miért utálja, ha egyszer imád eljárni röplabdázni meg táncórákra, meg majdnem napi szinten futni. Akkor a következő válasza erre az volt hogy azért utálja mert kötelező tornadresszt hordania amiből kilátszik mindene és az anyja erre azt reagálta hogy az ő idejükbe még 18 éveseknek is kötelező volt hordani, rosszabb minőségűek voltak, és ő nekik a nyílt utcán is abban kellett futniuk ha épp odaküldték ki őket. Ő is utálta de ez volt a szabály, be kellett tartani, és ő sem örül annak hogy a munkahelyén bizonyos munkánál kezeslábas védőruhát kell felhúznia védőmaszkkal, kesztyűvel és gumicsizmával amibe kegyetlenül befülled és büdösödik, de az előírás az előírás az egészségére vigyáznak és mondta hogy sokszor nem győzi beparfümözni magát hogy a maradék munkaidőbe ne legyen rosszul a saját szagától, és a céges buszon se legyenek rosszul amikor hazafelé megy. Mondta hogy az életre készítik fel ezzel, és ezzel a kijelentésével egyet értek, mert teljesen igaza van. Én sem szeretem a szoknyát viselni harisnyával főleg ilyen jó időbe, mert oké hogy klimatizált helyiségben elviselhető, de ha ki kell menni az udvarra, vagy valahová elküldenek nincs idő átöltözni, és az már nem túl kellemes. De ez van nekem is ez az előírás, meg máshol is vannak formaruhák. Szerintem örüljenek hogy iskolaköpeny nincs mert azt is utálták, meg vannak olyan iskolák inkább külföldön ahol egész nap egyenruhában vannak a gyerekek.
Bocsi a regényért, de már ki kellett írnom magamból.
Ezt a sírást èn sem èrtem, a tornadressz èn szerintem egy nagyon praktikus ruha a tornázáshoz.
Kènyelmes benne mozogni, nem csuszkál mint a póló, èn tèlen vagy hidegebb időben veszek alá egy cicanadrágot ès úgy szoktam tornázni.
A nyafogósok a strandon nem nyafognak egy szál bikinibe.....
Ezt én sem tudom megérteni, hogy a bikiniben nem szégyenlősek a strandon mászkálni ami tényleg alig takar valamit, akkor nem értem miért érzik magukat feszélyezve egy tornadresszbe.
Nekem semmi bajom nem volt a tornadresszel, tényleg kényelmes volt benne tesizni, sokan persze hisztiztek, de nekem nem volt vele bajom. Nem is értettem egyeseket miért probléma ez nekik.
Pont a serdülő kor az amikor a lányok kezdenek szemérmesek lenni és ugye a fiúkkal vannak összerakva tesi órán akik pedig huncutul alig várják hogy kijöjjenek a tornadresszes lányok az öltözőből.
Tehát itt gondolom azt hogy a lányoknak ez kellemetlen ha megbámulják, de igazuk is van mert ennyi erővel a fiúk is húzhatnának akkor férfi tornadresszt és fifty-fifty. De nem így van mert csak a lányok és a fiúk póló/rövidgatya amiből semmi nem domborodik át annyira.
A tesitanár kollégákat sem értem, mert miért nem lehet a tizenéves lányoknak a tornadresszt mondjuk fehér pólóval kötelezővé tenni és akkor nincs gond. Ha gondolja a lány a akkor leveszi a pólót például zsámolyon vagy bemutató gyakorlatokon ahol a fiúk lányok valamennyire azért külön távol vannak sorakozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!