Miért sírnak egyes lányok azért mert az iskolában tesiórán kötelező tornadresszt hordaniuk?
Pár napja láttam egy hasonló kérdést bár ott felnőtt nő barátnője akadt ki azon mert tornadresszbe tornázott otthon, de igazából itt az oldalon majdnem minden évben látok néhány ehhez hasonló kérdést és most már komolyan elgondolkodtam ezen.
Visszaemlékezve arra hogy én is voltam iskolás, igaz még csak pár éve végeztem el a gimit, és még nincs egy éve hogy levizsgáztam OKJ-n és dolgozom, de az én időmben sem kellett már általánosba sem tornadresszt hordani. Kellett, de csak annak aki járt külön torna szakkörre ott mondjuk elvárt volt ez a ruha, de nekem semmi bajom nem volt vele. Kényelmes volt, meg praktikus, nem kellett azon aggódni hogy felcsúszik a póló, vagy lejjebb csúszik a nadrág stb... Tesiórán is viseltem amikor olyan gyakorlatok voltak pár órán át amikor fejen állásokat meg talajtornát gyakoroltuk akkor felvettem, de egyébként nem.
Érdekes módon van egy lány rokonom aki olyan általános iskolába jár ahol még a végzős lányoktól is elvárják hogy dresszben tesizzenek, és már nőiesednek abban a korban eléggé. Minden bajuk van, a rokon lány is sokszor nem vett fel dresszt tesire, kapta érte az egyeseket, és az anyja amikor megtudta hogy miért kap ennyi egyest, mert bement beszélni a tanárral, akkor berágott és büntetésből nyáron tornadresszbe kellett lennie otthon amikor meleg idő volt.
Azért nem is értem ezt a kiakadást mert egy 40 percet ki lehet benne bírni szerintem, és mégsem egy kényelmetlen ruhadarab, mert nyúlik, testhezálló, nem gátol semmiben. Értem én hogy az alja olyan mint egy bugyi és sokakat ez zavar, de most könyörgöm, pontosan ugyan az a szabása mint egy fürdőruhának. Manapság divatosak a sort farmerek, és sokan kint az utcán mászkálnak olyanokba hogy a fenekük alja bőven kilátszik belőle, amitől már én majdnem hanyatt vágom magam. Strandon bikinibe ami még kevesebbet takar, ugye a mellből is alig takar valamit, meg sokakon látok olyat ami a feneküket sem takarja annyira mint egy tornadressz például. Tavaly nyáron a tízen éves csajokon egyrészes fürdőruhát is láttam már, ezeket a divatosabb fajtákat és érdekes módon nem zavartatták magukat, de ha tornadresszt kell viselniük ami azért többet takar, sírnak meg hisztiznek.
Azért írom ki most, mert ma épp az utcán sétáltam ahol egy anyuka ment a lányával a lány olyan 12 éves lehetett kb, előttem sétáltak és ott panaszkodott, inkább hisztizett az anyjának hogy jövőre hagy járhassa ki másik iskolába a 7. meg 8. osztályt, az anyja nem értette mi a baja azzal az iskolával ahova járt, de a lényeg az hogy a lány indoklásnak egyből azt említette hogy ő utálja a tesiórát, holott elég sportosan nézett ki, és az anyja is említette neki hogy miért utálja, ha egyszer imád eljárni röplabdázni meg táncórákra, meg majdnem napi szinten futni. Akkor a következő válasza erre az volt hogy azért utálja mert kötelező tornadresszt hordania amiből kilátszik mindene és az anyja erre azt reagálta hogy az ő idejükbe még 18 éveseknek is kötelező volt hordani, rosszabb minőségűek voltak, és ő nekik a nyílt utcán is abban kellett futniuk ha épp odaküldték ki őket. Ő is utálta de ez volt a szabály, be kellett tartani, és ő sem örül annak hogy a munkahelyén bizonyos munkánál kezeslábas védőruhát kell felhúznia védőmaszkkal, kesztyűvel és gumicsizmával amibe kegyetlenül befülled és büdösödik, de az előírás az előírás az egészségére vigyáznak és mondta hogy sokszor nem győzi beparfümözni magát hogy a maradék munkaidőbe ne legyen rosszul a saját szagától, és a céges buszon se legyenek rosszul amikor hazafelé megy. Mondta hogy az életre készítik fel ezzel, és ezzel a kijelentésével egyet értek, mert teljesen igaza van. Én sem szeretem a szoknyát viselni harisnyával főleg ilyen jó időbe, mert oké hogy klimatizált helyiségben elviselhető, de ha ki kell menni az udvarra, vagy valahová elküldenek nincs idő átöltözni, és az már nem túl kellemes. De ez van nekem is ez az előírás, meg máshol is vannak formaruhák. Szerintem örüljenek hogy iskolaköpeny nincs mert azt is utálták, meg vannak olyan iskolák inkább külföldön ahol egész nap egyenruhában vannak a gyerekek.
Bocsi a regényért, de már ki kellett írnom magamból.
Te órákon keresztül azt hallgatod, hogy anyukák a kislányaikkal mit beszélgetnek az utcán? Beteg állat...
A tornadressz amúgy undorító és kényelmetlen, hűvösben hideg, melegben csurom víz leszel benne, nem takar semmit, ha veszel alá bugyit meg topot átlátszik és kilóg, ha nem veszel, akkor egy kisebb terpesznél a vaginád meg a feneked lóg ki, a melled meg végig átlátszik.
Lehet, hogy otthoni kényelmes jógázgatásra kényelmesek a mai 15-20ezer forintos hiper szuper tornadresszek, de az a nyúlós fos anyagú kék és fekete förtelem, amit az általánosban rákényszerítenek a gyerekre, az gusztustalan és egyáltalán nem praktikus.
A sportolók sem dresszben nyomják, hanem pólóban és nadrágban, mégsem csúszik le meg fel róluk... ne írj már hülyeségeket.
Az meg megint más, hogy az utcán az általad szintén alaposan megnézett tinilányok és fiatal nők pi**agatyát hordanak kedvtelésből, de ettől még 6-7 éves kislányoknak nem kéne kötelező jelleggel mutogatniuk az intim részeiket.
#2: Valószínűleg te sem láttál/hordtál még tornadresszt, ha ilyeneket írsz. Az külön tetszik, hogy lényegében lepedofiloztad a kérdezőt, mert a kérdéséhez személyes példát is mondott. A vaginája meg biztosan nem fog kilátszani senkinek a tornaruhából, mert a vagina a hüvely, ami belül van, kívülről egy anyaszült meztelen lányon is csak akkor látod, ha belenézel a szétnyitott puncijába.
A kérdésre válaszolva én sem értem, hogy mit kell ezen kiakadni, amikor manapság egy átlag shortban, pláne bikiniben jóval több látszik ki. Arra tippelnék, hogy egyszerűen csak minden korban megvannak a megfelelő problémái az embereknek, most éppen ez az.
Én megértem
1. Az egész iskolai testnevelés csak arra jó, hogy megutáltassa mindenkivel a mozgást egy életre:(
2. A kamaszok amúgy is érzékenyebbek, és nem értem, a tesitanárnak / sulinak miért jó, ha ebben olyan ridegek, mert ha attól jobban érzi magát, miért ne tornázhatna arra alkalmas bármilyen öltözetben (sort, póló, melegítő stb.) Miért nem lehet ebben egy kicsit EMBERINEK lenni? Nem vagyunk egyformák: van, aki szereti, van, aki utálja, van, akinek kényelmes, van, akinek meg vesszőfutás felvenni - de ez suli, nem katonaság!
3. Az, hogy ezzel készítik fel őket az életre, nettó baromság, inkább azzal készítenék fel őket, hogy rendesen megtanítanak nekik egy idegen nyelvet, meg értőn olvasni, számolni stb., elvégre erre lenne való elsősorban az iskola
Az iskolai tesiórákat amúgy is meg kellene reformálni, az, hogy miben tornázzanak, csak a jéghegy csúcsa:(
Hogy ki milyen fürdőruhát / utcai ruhát hord, az nem tartozik ide, az nem kötelező, hanem szabad elhatározás függvénye, és a szituáció is más.
Rákerestem a tornadresszre ,(mert hál istennek minket senki se kényszerít rá hogy viseljük ) és szerintem felháborító hogy arra kényszerítenek valakit hogy ezt hordja miközben mondjuk éppen terpeszbukfencet csinál ! Ez egy fürdőruha méretű ize bazzeg!
Mi szoktunk járni külön úszásra és ha lehet ott is inkább törölközőt csavarok magam köré , És hamar bemegyek a vízbe. Nem hogy mindenki előtt így parádézzak 45 percen keresztül !
És nem csak azok érzik ezt így akiknek nincs jó alakjuk , mert 50 kgval kétlem hogy annyira dagadt lennék,egyszerűen kényelmetlen lenne az egész szituáció!
15/L
Rokon anyukának gratulálok, legalább mint nő megérthetné a lányát, akinek változik a teste, gátlásos és pont semmi kedve a pucér fenekét és combjait mutogatni senkinek.
A tesi tanárok is jobban tennék ha azt tanítanák meg a gyerekeknek, hogy a testük az övék, senki nem kényszerítheti őket, hogy a szeméremérzetük ellenére semmittakaró ruhában legyenek.
Nem is értem mitől rosszabb póló rövidnaciban tornátni, mint nejlondresszben.
Az életre nem az készít fel, ha hagyjuk, hogy minden értelmetlen szabály ránk nyomjanak, hanem ha megtanulunk kiállni a számunkra fontos dolgokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!