Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jogom van utóvizsgázni?

Jogom van utóvizsgázni?

Figyelt kérdés
2018 szeptember 1.-ig kell befejeznem az egyetemet, amit 2004-ben kezdtem. Az àllamvizsgám júniusban lesz, az utóvizsga októberben, ami a határidõ után esedékes. Nem àll jogomban utóvizsgázni, ha esetleg nem sikerülne?

2018. ápr. 2. 21:46
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:
Az ismételt, használhatatlan, személyeskedő érveket mellőzve várom a további válaszokat. Valamint hasznos lenne, ha azt is megmondanátok, hol kell ez ügyben érdeklődnöm.
2018. ápr. 6. 00:31
 22/56 anonim ***** válasza:
100%

Azért lenne kivételezés mert a jelenlegi rendszerben is ugyanez a szabály. Megvan a határidő amíg le kell vizsgánod, ha nem akkor így jártál. Ha most az lenne hogy akkor a régi rendszerben tanulók kapnak lehetőséget a határidő után is javítani akkor kivételezés lenne azzal szemben aki már az új rendszerben tanult. Ugyanezt írtam le korábban, nem tudom mi nem volt érthető.

Nem tudok jobb okot, azért van a nyamvadt határidő hogy addig kell megcsinálni. Az hogy neked ez nem elég jó érv hát ez van. Évekkel ezelőtt kiírták a határidőt, nem értem mit nem lehet ezen felfogni. Nem tudok jobb érvet, azért mert neked ez nem tetszik meg személyeskedésnek érzed még nem változik a dolog. Itt a lehetőség levizsgázni a nyáron, nem értem miért a pótvizsgán stresszelsz.

Nyilván az egyetemen tudsz érdeklődni az egyetemi dolgokkal kapcsolatban.

2018. ápr. 6. 00:38
 23/56 A kérdező kommentje:

Összefoglalom: Te továbbra is azon az állásponton vagy, hogy a meghúzott határidő felülír minden vizsgához tartozó függeléket. Adott esetben az utóvizsgát.

Szerintem ez diszkriminatív, és nem értem, miért kell róla leválasztani az utóvizsga lehetőségét.

Ettől nem lesz senki aktív tanuló már a 2018-2019-es tanévben, a tanulók eredményei és a régi rendszer véglegesen lezárható.

2018. ápr. 6. 01:51
 24/56 anonim ***** válasza:

Ember! 14 évet kaptál, hogy elvégezd, de te a 15. évben akarsz végezni.

A 14 évben benne volt az utóvizsga lehetőség. Így is örülhetsz, hogy ennyi időt kaptál, nálunk 2év csúszásnál kiteszik az embereket...

2018. ápr. 6. 09:03
 25/56 anonim ***** válasza:
akkor miért nem vizsgáztál most télen ? Akkor nyáron még utóvizsgázhtanál ha úgy van..
2018. ápr. 6. 09:06
 26/56 A kérdező kommentje:
Ok feladom srácok. Nincs válasz, nincs érv. : (
2018. ápr. 7. 00:39
 27/56 A kérdező kommentje:
Ezek az érvek nem adtak választ a kérdésemre. Egyszerűen nem tudom egyszerűbben megfogalmazni.
2018. ápr. 7. 00:41
 28/56 anonim ***** válasza:
megkaptad a választ ... nincs . ez törvényi előirás nem mi tehetünk róla
2018. ápr. 7. 09:22
 29/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell egyszerűbben megfogalmazni, te nem fogod fel itt a dolgokat...

Húztak egy határidőd és addig meg kell csinálnod a vizsgát. Egyéni probléma hogy neked ez a határidő nem tetszik, fejre is állhatsz, ez van. Menj és panaszkodj az iskolának vagy az oktatási hivatalnak, mi nem tudjuk megváltoztatni a szabályokat sajnos.

2018. ápr. 7. 10:26
 30/56 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedre továbbra is az a válasz, hogy nincs jogod utóvizsgázni. Az indoklás annyi, hogy egy új törvénnyel felülírták az utóvizsga jogát, ez ellen nem tehetsz semmit se, a törvények rád is, rám is és mindenkire vonatkoznak. Teljesen lényegtelen, hogy mi a véleményed vagy a véleményem erről, ezzel a törvénnyel szemben nem tudsz kiskaput találni. Azt értsd meg, hogy nem számít semmit se a véleményed és a korábbi jogaid, amik 14 éven át voltak, mert felül lettek írva. Sok sikert nyárra és ne az utóvizsgáért reklamálj, mert az nem lesz. A törvények nem ismerete nem ment fel az alól, hogy ne kelljen betartanod, korábban kellett volna jobban utánanézned a határidőnek.
2018. ápr. 7. 11:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!