Jogom van utóvizsgázni?
Figyelt kérdés
2018 szeptember 1.-ig kell befejeznem az egyetemet, amit 2004-ben kezdtem. Az àllamvizsgám júniusban lesz, az utóvizsga októberben, ami a határidõ után esedékes. Nem àll jogomban utóvizsgázni, ha esetleg nem sikerülne?2018. ápr. 2. 21:46
11/56 A kérdező kommentje:
Abban teljesen igazad van, hogy meg kell huzni a hatart. Le kell zarni a regi rendszert. Nem ertem miert ne lehetne ettol fuggetlenul egy 2018-as vizsga utovizsgajan reszt vennem 2019 oktobereben, ha az csak akkor van. Erted, nyilvan nem kezdem el a 2019-es szemesztert.
2018. ápr. 3. 19:25
12/56 anonim válasza:
b+ így is volt rá 14 éved.. Már nem is az az anyag szinte amit tanultál..
13/56 A kérdező kommentje:
Tobb szaz eves anyag. Az, hogy en miert fejeztem be vagy miert nem fejeztem be 14 ev alatt, egy masik kerdesre lenne a valasz. Itt az a kerdes, hogyha meghuznak egy hatart, miert nem kalkulaljak bele az utovizsga idopontjait. Sztem teljesen jogos a kerdesem.
2018. ápr. 3. 23:10
14/56 anonim válasza:
Belekalkulálták hogy megbukhass, azért adtak éveket hogy befejezd. Saját döntésed volt az utolsó pillanatra hagyni a vizsgát.
15/56 anonim válasza:
Miért ért váratlanul? Évekkel ezelőtt kihirdették, hogy eddig le kell tenned az államvizsgát. Az, hogy eddig nem mentél el, az a te felelősséged, magaddal szúrtál ki, mert nem hagytál lehetőséget utóvizsgára. Bele volt kalkulálva az utóvizsga lehetősége is, mert a hagyományos képzést már mindenhol lezárták, így volt mindenkinek több lehetősége próbálkozni. Ha 2018 decembere lenne a határidő, akkor is lenne valaki, aki akkor kérdezné meg ugyanezt, mert neki akkor jutott eszébe, hogy felül akarná írni a határidőt, ami évek óta nyilvános. Valaki mindig lenne, aki az utolsó javítólehetőségében megy először, most te vagy az. A törvény az törvény, készülj fel és tedd le júniusban az államvizsgát, ha már eddig húztad. Sok sikert!
16/56 anonim válasza:
Már 14 évet elcsesztél az életedből. Ahelyett, hogy most minden energiád és időd a tanulásra fordítanád, hogy elsőre sikerüljön... inkább a pótvizsgára tervezel és kiakadsz, hogy miért nem mehetsz pótvizsgázni.
18/56 A kérdező kommentje:
Mik ezek a prekoncepciók, víziók? Az, hogy én mire koncentrálok, megint nem tartozik a kérdéshez. (A tanácsot köszönöm, tanulok.) Az, hogy én az utolsó évre (kiszabott határ) halasztom a vizsgáim, saját felelősségem. Leírtam, hogy egyetértek a határ kijelölésével. Azzal azonban nem, hogy bár minden államvizsgához tartozik javító lehetőség, a kijelölt határidő utolsó vizsgájához nem. Ezekre egyszerűen nem válaszok azok a provokatív kérdések, hogy én eddig mit csináltam, vagy most mit csinálok.
2018. ápr. 5. 12:15
19/56 anonim válasza:
Nem sok értelme lenne húzni egy határidőt majd ignorálni és még utána is hagyni hogy vizsgázhassanak. Nem érdekel mit csinálsz most vagy mi a bánatért nem tudtál ennyi idő alatt levizsgázni. Ezek szerint jól elvoltál diploma nélkül évekig. A jelenlegi rendszerben is van egy határidő amíg le kell vizsgázni vagy elveszett az egész, ugyanúgy nem számít hogy egyszer voltál csak vagy többször. Ha a régi rendszerben tanulókkal kivételeznének az se lenne fair.
20/56 A kérdező kommentje:
Milyen kivételezés? Ha már itt tartunk, akkor ez diszkrimináció azokkal szemben, akik élnek az utolsó lehetőséggel, mert csak egy fogyatékos, csonka lehetsőéggel, ugyanis nem tartozik a vizsgához utóvizsga. (Mint minden más egyéb esetben.) Attól még, hogy ez az utolsó lehetsőég, tartoznia kellene! Ha nem tartozik, meg kell indokolni, hogy miért nem! AZ nem érv, hogy személyeskedsz, vagy az, hogy "mert a 2018. augusztusi határidő az utolsó határidő", etc. Nincs értelme ismételni magam, kérlek most te mondd meg, miért nem lehet ugyanúgy biztosítani az utóvizsga lehetőségét az utolsó kijelölt államvizsga esetében, mint általában.
2018. ápr. 6. 00:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!