Miért érettségi előtt 10 nappal akarja szinte mindenki megtanulni a 100-120 tételt?
"Hát aki azt mondja könnyű,megnézném én hogy írná meg 91% körül. "
Én írtam, hogy könnyű, és megírtam:)
Gyáááá, mai érettségi rendszer... Elvileg a tételek nagy részét nem is szabadna tudnunk, ennek ellenére mindenhol kinyomják a tételcímeket, valahol még a "feladatokat" is, amiknek a színvonala, nos inkább hagyjuk.
Habár ezt az érettségi-felvételi rendszert rám tervezték (minden előnyével és lehetőségével tudok élni), azért nem bánnám a szigorodást. Szerintem szívás, hogy az egyenletrendezés képességével nem rendelkezők írtak négyest és mennek műszaki karokra... szánd meg Isten a magyart...
18/L
Pl a magyart, a törit, a matekot, a fizikát és az emelt bioszt. A németem vmivel 90% alatt volt. És még csak zseni sem vagyok...szóval kivitelezhető.
Egy csomó helyen 420 felett vannak a ponthatárok...ezek szerint mégsem olyan lehetetlen elérni.
azért a rendszerrel tényleg vannak bajok.
pl tavaly érettségizett a barátnőm, jó tanuló volt középiskolába, az érettségi írásbeli részét megírta egy durván 60%osra, és emelni akarta még a százalékot a szóbelivel. Tudta az összes tételt, jókat is húzott, szóval azthitte nem lesz baj, a vizsgáztató nő nem is nagyon figyelt rá, csak a tanárai. Utána kijött a teremből, mondta milyen jól szerepelt. Aztán a nőci, aki még ott volt a vizsgán felügyelőnek, megjegyezte, hogy bár mindenki szépen felelt, ő bizony lerontja a százalékokat pár embernek, mivel az iskola nem egy színvonalas, és ő egy elit iskolába tanít, és ahhoz méri itt is a képességeket. Ezért a barátnőm gyakorlatilag a 60%ain nem is javított, inkább rontott (volt amilye pl 59%os lett, ugye itt 1 %on múlt a jobbjegy ...)
egyik osztálytársam meg anno 39%os magyar érettségit tett le, és 40től adnak ugye 3ast ha jól emlékszem)
"Ja, nektek már kidolgozott online letölthető tételeitek vannak. Csak úgy mondom, hogy 11 éve ilyen nem volt."
Ki a francot érdekel, hogy mi volt 11 éve, és hogy te milyen okos voltál, hogy másfél évvel az érettségi előtt mindent megtanultál?:D
Kinek akarsz bizonyítani? Mert itt szerintem senki nem fog azért felnézni rád, mert olyan zseniálisan intézted a dolgaid.
Büszke lehetsz magadra, gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!