Az igaz, hogy a már 2012-ben egyetemre vagy főiskolára felvételizőknek már kell egy emelt szintű érettségi?
2013-tól lesz kötelező. [link] - itt görgess le kb a lap feléig, ott van egy táblázat, hogy melyik szakon melyik tárgyból kell az emelt.
(Amúgy én komolyan nem értem, hogy most kik felvételiznek emelt nélkül? Jó, ha valaki oktv helyezett vagy ilyesmi, azt megértem, de a többieknek honnan lesz plusz pontja?)
Előző:
Nem mindenkinek kötelező, mert van, akit simán felvesznek jó középszintű érettségivel, de nevetséges, ahogy erőltetik az emeltet mostanában, ráadásul a nyelvvizsgások meg kitörölhetik a s_ggüket a nyelvvizsgával. >_> (Hát persze, minek is erőltetnék a nyelvvizsgát, nehogy már valaki külföldön akarjon érvényesülni, tessék szépen itthon melózni, fele annyi pénzért, kétszer annyit, és nem is folytatom már, mert felb@szta az agyam. :D)
Ez az egész nevetséges, én direkt jövőre akartam kezdeni az egyetemet, hogy tudjak előtte dolgozni (kell a zsé), de mire odáig jutnék, fel sem fognak venni.
Ha nem, hát nem. Jelentkezek Romániába egyetemre. A kreatív társaság pedig bekaphatja!<3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!