Miért szólja le itt mindenki a BGE-t?
Pénzügy-számvitelre járok és nagyon-nagyon nehéz. Főleg a számvitel.
Arról nem beszélve, hogy megnéztem egy másik egyetem ugyanilyen szakát és sokkal könnyebb. 3 félév számvitel van, nincs operációkutatás stb. Nincs annyi irdatlan ráépülés, gm-hez képest is temérdek.
Egyáltalàn nem büfészak.
PSZ-t nem szokták leszólni, hogy büfészak, szóval felesleges a GM-t idekeverni. Én máshol tanultam, de nekünk rengeteg ráépülés volt számviteles tárgyaknál, ez nem tudom miért előny/hátrány. Ha valaki az előfeltétel tárgyat nem tudta megcsinálni az a ráépülést se tudná, szóval szerintem ezek kellenek bele, nyilván annyiból rossz, hogy így könnyű megcsúszni. Nem tudom mégis milyen egyetemet néztél ahol 3 félév a számvitel PSZ-n, ezt leírhatnád. Operációkutatás nálunk se volt, azt se tudom mit takar pontosan ez a tárgy, de már pár éve dolgozok és eddig nem volt ebből hátrányom. A nagyon-nagyon nehéz azért túlzás, én számvitel szakirányon tanultam, nem tartom magam húde zseninek, viszont könnyen elvégeztem. Normálisan kell csak tanulni óráról órára és simán elvégezhető csúszás nélkül.
BGE-t meg azért szólják le mert kb. bárki bekerülhet és sokszor végig is rugdossák a hallgatókat a diplomáig. Így meg elég sok olyan PSZ vagy más gazdasági diplomás kerül ki akinek köze sincs a szakmához, viszont az egyetemnek meg rossz hírét keltik, mikor ilyen hozzánemértő emberek akarnak elhelyezkedni. Egy multinál dolgozok, a HR-es csajtól hallottam pár meredek sztorit BGE-s hallgatók kapcsán akik próbáltak felvételizni. Jött már úgy szakmai gyakos felvételire hallgató, hogy megkérdezte kaphat-e csak adminisztrációs munkát mert nem tud szakmai munkát végezni, de a már diplomás jelentkezők is estek ki első körben mert nem tudtak nagyon alap könyvelési dolgokat. Van még 1-2 egyetem aminek a hallgatói szépen lejáratták magukat a cégnél, de a BGE az egyetlen ismertebb egyetem. Ettől függetlenül kerülnek ki jó szakemberek is az egyetemről, ezt nem vitatom, de túl könnyen osztanak diplomát. Inkább a mennyiségre mennek a minőség helyett.
Nem tudom, mit értesz büfészak alatt, de a büfészak az, ahol olyan diplomát kapsz, amivel a büfében fogsz dolgozni, mert nem piacképes. Én nem gondolom, hogy a BGE psz diploma nem piacképes, viszont attól, hogy egy szak nehéz és fölöslegesen nehezítik meg a hallgatók életét (pl. értelmetlen ráépülésekkel és értelmetlen tárgyakkal, ahogy te is mondod), abból nem következik, hogy értékes tudást kapsz. Én pont azért szólom le, mert nem jó szakembereket, hanem betört birkákat képeznek ott.
A számvitelben mi a nagyon nehéz? A sok minimumkérdés? Az, hogy úgy be kell gyakorolni a példatárat, hogy kisujjból menjenek vizsgán a feladatok, mert csak így lesz időd befejezni? Ezeket inkább időigényesnek mondanám és csak szorgalom kell hozzá. Aztán a nagyját úgyis elfelejted fél éven belül, látásmódod viszont nem igazán bővült. Aztán majd lehet a munkahelyen az egyéni vállalkozó főkönyvi kivonatát nézegetve értetlenkedni azon, hogy miért nincsen jegyzett tőkéje (megtörtént), mert ennyire tud egy BGE-s kritikusan gondolkodni a saját területéről (tisztelet a kivételnek).
Nem azétt, de az operációkutatásnak mi hasznád veszed? Minden épül mindenre, matekrs is 4 félév ráépülés, szerencsére az is sikerült. Akkor, ha az egyik számvitellel megcsúszol, már van plusz egy éved és folytathatnàm. Ugyanazt a tananyagot tanultuk pénzügyön a többi szakkal, de nekünk ráépült a stat-ra.
A minimumkérdésekkel sose volt gondom. Inkább a többi feladat, bár e vezetőit még könnyűnek is mondanám.
Nem ad gyakorlati tudást, könyvelőcske képző. Mert a könyvelő programhoz nem kellenek ezek a marhaságok.
Aztán ha megcsúszol már mondhatja mindenki, hogy ezt a büfészakot se végzed el... Ja, de egynapon volt a matek vizsgával stb.
Szerencsére egy év és végzek, időben. Soha többet, gyűlöltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!