BME, ajánlod vagy nem?
Sok a tanulni való, ez kétségtelen. Ami az elején haszontalannak látszik, az később még jól fog jönni:) na jó, a fizika az talán kicsit túlzás amit lenyomnak (én villanyos fizikát tanultam, ami kissé durvább mint az infos).
Nem bántam meg, most is ide jönnék, bátran ajánlom. Az elején féltem, de simán megoldható minden (idei félévben direkt megnéztem, de te is megnézheted: az egyik alapozótárgyból kb 500/700 hallgató szerzett aláírást, vagyis ők mehetnek vizsgázni. A többiek már elbukták a tárgyat meg a vizsga előtt.)
Képességek.. erős (elitnek szokták mondani, maradjunk a tényeknél; országos top 3-5 gimi) suliból jöttem, de nem nyertem semmi oktv-t (voltak egyéb versenyeim, de ilyen huu de nagyot nem nyertem meg csak egy infosat). Mondhatjuk szerintem, hogy egy erős suliban, átlagos adottságokkal rendelkező, de szorgalmas diák voltam.
Nagyon kevés idő jutott nekem másokra, főleg az elején. De csak azért mert amilyen maximalista vagyok..:) ha akarod, jut, de ahhoz hogy szép eredményed legyen, oda kell tenned magad. Én úgy látom, aki valóban akarja, elvégzi. Aki nem, az bulizik, elvan.. aztán vagy elvégzi, vagy nem. Eddigi tanulmányaimhoz (szerintem!) nem kellett sok ész. Inkább szorgalom, és az, hogy tényleg tanulj.
Ha van még kérdésed, írj bátran!:)
Nálam kb egy fél évig kitartott a gimis alap (már amiből volt) :) na nem minden tárgyból! Programozásból kb negyed évig (de ez a programozás alap.. hát nem volt túlbiztosítva, mondjuk úgy, nem nehéz az első félév), digitből 0 tudással indultam (mint minden gimnazista, de ez nem volt gond). Bsz és anal (a két matekos tárgy): mindkettőt hoztam a régi sulim miatt, alig kellett rájuk tanulni (volt újdonság, de szinte elhanyagolható mennyiségben). Fizika meg nagyon laza infón, attól ne félj :D
Én, saját magamat látva tuti nem vállalnám így (4-5 edzés, meccs + átlag suli). A kitűnő nagyon változatos: én is az voltam, ismerek olyat aki nem, aztán mégis simán megy neki, de van olyan is, aki szintén az volt aztán mégsem működnek a dolgok. Viszont nem szeretnék helyetted dönteni! Mindenképp neked kell, és ha úgy érzed, van rá esély, nyugodtan próbáld meg, veszteni nem veszíthetsz sokat ilyenkor. (Az én tankörömben amúgy nagyjából csak én jöttem "elit" helyről, mindenki más vidékről, nem neves suliból, stb, de mégis, van aki nagyon szépen teljesít - és valóban, van aki már kiesett).
Sajnos ebben nem tudok segíteni, ennyire nem ismerem az ottani mérnökinfósokat :( az általános színvonal alacsonabb, ez tuti (egyéb mérnökismerősök vannak ott azért, de meg nem tudom mondani, mennyivel más a színvonal).
Ha teheted, menj be néhány előadásra (elméletileg nyíltak). Bár ez nem fogja helyetted eldönteni, de hátha ad egy löketet. Próba-szerencse:)
A párom egy átlagos gimiből ment oda, ahol az infóoktatás egyenlő volt a nullával ott, a matek meg ..volt... De azzal, hogy felkészült az emelt matek érettségijére, önmagától szerzett alaptudást, illetve sima közép érettségijével a fizika az egyetemen nem jelent neki gondot. De minden tárgyhoz nagy szorgalom kell, ő rengeteget tanul szorgalmi és vizsgaidőszakban is, nem nagyon férne bele a 4-5 edzés hetente, de! Elhatározás kérdése:) Ha bírod a strapát, és be bírod osztani az idődet, nem lehetetlen:)
OKTVS eredménye se volt, nem kell hozzá ilyen eredmény, kitartás kell meg szorgalom:)
És nem bánta meg, nagyon szeret oda járni, jófejek a többiek (akiket ismerek onnan:D), az elavult tudás sem releváns, több nyelven tanulnak programozni:)
Nyílt napok, csodásak.. :D
Ne érts félre, tök jó hogy mész ilyen helyekre, csak sajna saját tapasztalat alapján ilyenkor mindenki magát (mármint az egyetemet) fényezi, jó oldalt mutat:) Amivel nincs gond, csak sokszor nem az a valóság. (Ha megteheted időügyileg, na meg nem vagy az ilyenek ellen, én a helyedben tényleg beülnék néhány előadásra. Ha esetleg ehhez bátortalan lennél, írj és megoldjuk :D
De a nyílt nap is jobb mint a semmi, ez kétségtelen:))
Lányként meg minden infós szakon örülnek neked, ettől ne parázz :D hallottam olyan tanárt, aki nem bírja a lányokat. Ennek ellenére a tanár első vizsgáján egy lány volt (meg egy csomó fiú), és csak a lányé lett 5 :D
Egy alapozó tárgyból kapásból a 30% elbukott, még csak aláírásig sem jutott el, nem beszélve a vizsgáról.
Ha nem akarod abbahagyni a sportot felejtsd is el.
Egyéni tanrended kellene kérjél, de attól függ milyen eredményeid vannak, ami elég macerás.
Aki a BME-n annyit tanul, hogy megszakad, hogy sikerüljenek a vizsgái, már ha sikerülnek, ha ugyanennyit tanulsz az OE-n, akkor nagyon penge leszel ott is, és a diplomád semmivel sem ér kevesebbet, mint a BME VIK-es, mérnökinfon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!