Passzív hallgatóként hogyhogy fel tudok venni vizsgát? (részletek lenn)
Figyelt kérdés
Egy egyetemi kar egyik szakán aktívként vagyok, és e kar másik szakán passzívként vagyok ebben a félévben, és most nézem a Neptunban, hogy a passziváltatott szakon is enged felvenni vizsgát, pedig a státusz is passzívnak van kiírva. Ez hogyan lehetséges? Én úgy tudtam, hogy csak aktívként lehet vizsgázni. Csak most vettem észre, holnap mindenképp meg akarom kérdezni a To-tól, addig esetleg valaki hozzá tud szólni vagy tapasztalt hasonlót?
Előre is köszi :)
2017. dec. 12. 22:53
1/7 anonim válasza:
A kérdésben benne van a válasz: "...most nézem a Neptunban..."
2/7 anonim válasza:
Én ezt nem is értem. Vizsgajelentkezésnél kizárólag azokból a tárgyakból listázza ki a vizsgákat, amiket te felvettél. Ha nem vettél fel egy tárgyat sem (márpedig nem vettél fel, hiszen passziválva erre nincs lehetőség), akkor mégis milyen tárgyak vizsgáit látod és tudod felvenni?
3/7 A kérdező kommentje:
Épp ezaz, jó kérdés. Igazság szerint ezen a szakon ahol most passzívként vagyok, legelőször, még augusztus végén felvettem tárgyakat, mert gondolkodtam rajta, hogy 2 szakot párhuzamosan csinálok, de aztán 2 héttel később még szeptemberben meggondoltam magam, és ezen a másik szakon leadtam a tárgyakat és passziváltattam magam, kérelmet is adtam be utólagos passziváltatásra, amit el is fogadtak, és most is passzívként van a státusz bejegyezve, de 1 tárgy van, amire enged is vizsgára jelentkezni, ezen csodálkozom
2017. dec. 13. 09:41
4/7 anonim válasza:
Nem kell ezt túlgondolni, nincs tökéletes szoftver (főleg ha a Neptunról van szó). Illetve garancia sincs rá, hogy a tanulmányi rendszer követi az egyetemi szabályzatot (ergo vannak dolgok, amiket a Neptun nem enged, de amúgy meg lehet csinálni és fordítva).
5/7 A kérdező kommentje:
Legutóbbi válaszoló, ebben teljesen igazad van, lehetnek hibák a rendszerben
és köszi mindenkinek a válaszát, szép napot :)
2017. dec. 13. 11:54
6/7 anonim válasza:
Egyébként szerintem érdemes lehet jelezned a technikai problémát a tanulmányi osztály és a Neptun fejlesztői felé, hátha tanulnak belőle :)
7/7 A kérdező kommentje:
okés, köszi, jó ötlet :)
2017. dec. 13. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!