Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Passzív hallgatóként hogyhogy...

Passzív hallgatóként hogyhogy fel tudok venni vizsgát? (részletek lenn)

Figyelt kérdés

Egy egyetemi kar egyik szakán aktívként vagyok, és e kar másik szakán passzívként vagyok ebben a félévben, és most nézem a Neptunban, hogy a passziváltatott szakon is enged felvenni vizsgát, pedig a státusz is passzívnak van kiírva. Ez hogyan lehetséges? Én úgy tudtam, hogy csak aktívként lehet vizsgázni. Csak most vettem észre, holnap mindenképp meg akarom kérdezni a To-tól, addig esetleg valaki hozzá tud szólni vagy tapasztalt hasonlót?

Előre is köszi :)

#vizsga #Neptun #passzív hallgató
2017. dec. 12. 22:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésben benne van a válasz: "...most nézem a Neptunban..."
2017. dec. 12. 23:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem is értem. Vizsgajelentkezésnél kizárólag azokból a tárgyakból listázza ki a vizsgákat, amiket te felvettél. Ha nem vettél fel egy tárgyat sem (márpedig nem vettél fel, hiszen passziválva erre nincs lehetőség), akkor mégis milyen tárgyak vizsgáit látod és tudod felvenni?
2017. dec. 13. 08:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Épp ezaz, jó kérdés. Igazság szerint ezen a szakon ahol most passzívként vagyok, legelőször, még augusztus végén felvettem tárgyakat, mert gondolkodtam rajta, hogy 2 szakot párhuzamosan csinálok, de aztán 2 héttel később még szeptemberben meggondoltam magam, és ezen a másik szakon leadtam a tárgyakat és passziváltattam magam, kérelmet is adtam be utólagos passziváltatásra, amit el is fogadtak, és most is passzívként van a státusz bejegyezve, de 1 tárgy van, amire enged is vizsgára jelentkezni, ezen csodálkozom
2017. dec. 13. 09:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ezt túlgondolni, nincs tökéletes szoftver (főleg ha a Neptunról van szó). Illetve garancia sincs rá, hogy a tanulmányi rendszer követi az egyetemi szabályzatot (ergo vannak dolgok, amiket a Neptun nem enged, de amúgy meg lehet csinálni és fordítva).
2017. dec. 13. 11:16
 5/7 A kérdező kommentje:

Legutóbbi válaszoló, ebben teljesen igazad van, lehetnek hibák a rendszerben

és köszi mindenkinek a válaszát, szép napot :)

2017. dec. 13. 11:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként szerintem érdemes lehet jelezned a technikai problémát a tanulmányi osztály és a Neptun fejlesztői felé, hátha tanulnak belőle :)
2017. dec. 13. 13:24
 7/7 A kérdező kommentje:
okés, köszi, jó ötlet :)
2017. dec. 13. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!