Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » MilYen a győri Révai Miklós...

MilYen a győri Révai Miklós gimnázium (részletek lent )?

Figyelt kérdés
Nos úgy adódtak a dolgok a családban hogy el kell költöznünk és mivel Győr messze van a mostani lakhelyemtől ezért gimit kell váltanom. Nekem a Révai nagyon szimpatikus mert jókat hallottam róla és reálos. Én a mostani gimimben angol tagozatos voltam amit nagyon megbántam . Az itteni kémia/fizika tanárom (a kémia és a fizika tanár az ugyanaz a személy ) nagyon elkezdett felkarolni és megimádatta velem ezeket a tantárgyakat . Az Irinyi János versenyen a második fordulóig is eljutottam (ami az életem első kémia versenye volt :D ) és több iskolai versenyt is nyertem kémiából és fizikából is . Most 10-ben pedig fizika faktra is járhattam (persze nem hivatalosan ) . Voltam már BME által rendezett programokon is . De a lényeg hogy szerintetek mennyi esélyem van hogy bekerüljek ebbe a suliba ?Mert hát még is az ország egyik legjobb iskolája . Illetve mennyire nehéz ? Milyenek a tanárok diákok ? Ilyesmikre lennék kíváncsi . A válaszaitokat előre is köszönöm :D

2017. júl. 23. 21:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Igaz 11 éve érettségiztem ott, de a tanári kar nagyobbik része még ugyanaz: jó hely, normális hozzáállású emberekkel. Illik jól teljesíteni, de a közeg is olyan (gondolom/remélem még mindig), hogy arra ösztönöz.

Szerintem érdemes megpróbálni ha be tudsz jutni.

A diákokról nem tudok mondani semmit, értelemszerűen.

Győrben vagy a Révai, vagy a bencés (Czuczor Gergely) ha jó gimit akarsz választani. Én inkább a Révait mondanám, igaz ebben benne van az elfogultság is. :)

Egy adott tárgyhoz hozzáállás sokban múlik az adott tanáron - nekem annakidején pont angolból volt olyan tanárom, aki rászoktatott a nyelvtanulásra. Koleszos voltam, ha unatkoztam nekiálltam olvasgatni a nyomtatott szótárat, szóval tizenegyedik elején felsőfokú... Utána nekünk nem volt kötelező bejárni (most nem tudom engednek-e ilyet a szabályok), két hét után rendesen hiányzott, hogy nem vagyok ott az órán. :D

2017. júl. 23. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!