Nem gyermekkínzás a gyereket akkor is iskolába küldeni
ha szenved, vagy lelkileg tönkre megy bele?
Figyelt kérdés
Már akkor baj van ha egy gyerek simán nem szeret iskolába járni. Ugyanis a gyerekeknek szomjazniuk kellene a tudást nem pedig tartaniuk,rosszabb esetben félniük az intézménytől.
Az nem titok hogy az állami iskolai rendszerünk úgy szar ahogy van. Fásult tanárok besavanyodott tanárnők. A gyerekek pedig így is túl vannak terhelve olyan tananyaggal amit soha nem fognak használni az életben. Így nem csoda ha némely gyerek kínt él át. Szerintem aki megteheti az inkább spóroljon hogy mire a gyerek iskolaérett lesz,
magániskolába küldhesse ahol biztos színvonalasabb a tanítás. Az én időmben az volt a mondás hogy "Ha beledöglesz is akkor is mész iskolába!" Ez pont olyan volt mint a börtön,büntetés olyan bűnért amit el sem követtem.
Sajàt magamon tapasztalom , hogy csomo dolgot amit tanitanak , soha az életbe nem fogom tudni mev jegyezni , hasznàlni meg főlleg . Karosszéria lakatosnak tanulok és van természet ismeret orànk ahol a tanàr a villamosàgi ellenàllàsokrol meg a kémiai atomokról tart óràt , aztàn csodàlkozik , hogy senki se tudja , de amikor ag rmber mondja neki , hogy " tanàrúr ezt se a szakmàban se sehol màshol nem fogjuk hasznàlni , de talàlkozni se fogunk ilyenekkel az életben " erre anyitt mond , hogy őt nem érdekli meg kell tanulni mert ő egyetemen is tanít . Na ezen ki égtem , pont nem izgat hogy az egyetemen a fizikusoknak meg kémikusoknak ő mit tanít . Tanitson valamit , pl szakmàbol adodoan csomo környezet szennyező dologgal dolgozunk , azokrol meg azoknak a helyes tàrolàsàrol illetve az ilyen veszélyes hulladék tàrolàsàrol és megsemmisítéséről . Az érdekelné is az osztàlyt meg hasznos is lenne a szakmàban/élteben is .
2017. nov. 11. 10:02
12/16 anonim válasza:
Keress egy celt az eletben, ahhoz igazodj. Tanulni MOST kell, ha nem tanulsz akkor kesobb semmire sem lesz jo a papirod!!! Magadert tanulj, utana raersz filozni! Nem a tanar tehet rola, ha Te nem tanulsz. Vagy kezdjel el gondolkodni olyan megelheteseken, amihez nem kell fono pl: foldmuveles, onnellatas...
2017. nov. 12. 00:32
13/16 anonim válasza:
Nem a tanár tehet róla, ha Te nem tanulsz.
Nem? Dehogynem, a tanár is tehet arról, ha nem tanul a gyerek. Egy rossz tanár hamar el tudja venni a gyerek motivációját a tanuláshoz, attól kezdve csak nyűg, amit tanít. Nem foglalkozik vele a gyerek szívesen, nem érdekli, nem tanulja meg.
2017. nov. 12. 05:46
14/16 A kérdező kommentje:
Én imádtam az angol nyelvet. Szinte kitűnő voltam benne,de csak addig amíg nem vette át az órát egy gyerekgyűlölő megkeseredett nő. (Most egy csúnyább jelzőt akartam használni de az említett tanárnő már nincs az élők sorában ezért kegyeleti okokból finomabban fogalmaztam.)Az év végére kis híján megbuktam angolból mert igen,nem akartam elővenni az angol könyvet,nem akartam hazahozni azt a ridegséget azt a terrort amit az órája jelentett. Igen egy rossz tanár meg tudja utáltatni az iskolát.
2017. nov. 12. 19:51
15/16 anonim válasza:
Egyébként az, igen, mert tényleg olyan dolgokban kell teljesítenie, és hiába kapálózik-pedálozik, amikhez nem is feltétlenül konyít, és ez frusztrálhatja is. Nem azt nézik, miben jó a gyerek, hanem miben kell fölhozni egy átlag, vagy akár egy átlag fölötti szintre. Túl sok az elvárás, túl sok mindenből, túl sok féle téren, tudományterületen. És van olyan tényleg, hogy hiába próbálkozik az adott gyerek , nem tud jobbat teljesíteni, produkálni, megtett mindent ami tőle telik, de akkor se lett jobb a jegye, abból nem szűrhető le ténylegesen még ráadásul az a sok munka is, amit ő belefektetett. Tök szomorú egy dolog ez.
2017. nov. 12. 20:04
16/16 anonim válasza:
*ja és ismerek egy csajt, aki óvodába is azt mondta, hogy csak kb egy hónapig járt, mivel ott mindig megmondták neki, azt nem tudom, hányan szálltak rá emiatt, amikor ő csak békésen rajzolgatott; hogy megmondták neki, azzal jöttek neki, hogy az almát pirosra kell színezni, ő pedig nem értette, hogy miért ne színezhetné kékre, ha ő úgy képzelte el, és ő ezt pl nagyon rosszul viselte, és ezért egy hónap után kivették az óvodából.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!