Nem gyermekkínzás a gyereket akkor is iskolába küldeni ha szenved, vagy lelkileg tönkre megy bele?
Már akkor baj van ha egy gyerek simán nem szeret iskolába járni. Ugyanis a gyerekeknek szomjazniuk kellene a tudást nem pedig tartaniuk,rosszabb esetben félniük az intézménytől.
Az nem titok hogy az állami iskolai rendszerünk úgy szar ahogy van. Fásult tanárok besavanyodott tanárnők. A gyerekek pedig így is túl vannak terhelve olyan tananyaggal amit soha nem fognak használni az életben. Így nem csoda ha némely gyerek kínt él át. Szerintem aki megteheti az inkább spóroljon hogy mire a gyerek iskolaérett lesz,
magániskolába küldhesse ahol biztos színvonalasabb a tanítás. Az én időmben az volt a mondás hogy "Ha beledöglesz is akkor is mész iskolába!" Ez pont olyan volt mint a börtön,büntetés olyan bűnért amit el sem követtem.
Miért az nem lesz gyerekkínzás ha tanulatlan semmirevaló lesz belőle, aki a havi 28 ezres segélyen tengődik?
Igen, valóban, a magániskola jó..bár megnézném hogy pl te honnan szerzel évente 3-4 milliót a magániskoláért? Gondolj bele, ha nem bukik a gyerek még úgy is 40 millió csak az iskola.
Jogos. De attól hogy tanulatlan még nem biztos hogy segélyen
fog élni. A szalagmunkához nem kell még középiskola sem. És az több mint a segély,mégha néhol 12 órás műszakban is kell melózni.
A gyerekkínzás egy súlyos dolog, fizikai szenvedésnek tesszük ki a gyereket, pl éheztetjük vagy lelkileg bántjuk. Az iskola gyakran kellemetlen és stresszforrás, de jócskán az átlag gyerek elviselőképességeinek határain belül mozog, még akkor is, ha egyàltalán nem tökéletes. Nyilvánvaló társadalmi haszna van, hogy hozzászokj, hogy minden nap fel kell kelned és csinálnod kell valamit, mert hippi farmgazdaságban sár folyna a csapodból, már ha lenne csap vagy építenének házakat. :D Márpedig nem pont húszévesen jönne meg az affinitásod a rendszeres és kötelező dolgokhoz, ha azelőtt még soha sem csináltad. :D Azt pláne nem értem, hogy miért jobb dolog, ha valaki egész életében egy szalag mellett van; ha a sulit nem bírta elviselni, akkor itt még jobban szenvedni fog, a legtöbb embernek pedig több mentális stimulusra van szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát. Az orvosodat, a házadat tervező mérnököt, a repülőgéped pilótáját is sajnos "meg kellett kínozni" ahhoz, hogy ott legyen, ahol, és gondolom, azért megviselne a hiányuk.
Az a gyerek pedig, aki alkalmatlan az iskolára és tényleg csak betanított munkára "lenne jó", megkapja az esélyt a tanulásra és rendszeresség lesz az életében. Ez sem ördögtől való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!