A tanárok miért tojnak magasról arra ha valakit az osztályban lelkileg bántalmaznak?
Ezt tapasztaltam, sőt még néha a tanár is beáll a bántalmazók sorába, pl. ha valakinek van egy gúnyneve amit nem szeret, többször tapasztaltam hogy a tanár is direkt úgy hívja őt, s mikor az osztály kiröhögi az áldozatot a tanár büszke magára, hogy mekkora kabaré ember.
Vagy pl. másik lányt köpőcsövezik, őt az nem érdekli hogy szegény lány rosszul érzi magát, csak azzal foglalkozik hogy ez zavarja az ő óráját.
Vagy mikor a másikat körbe szívatja mindenki, láttam olyat is hogy a tanár a katedránál áll, s várja hogy érjenek a végére, s kezdje el az órát.
Ezek mégis milyen tanárok? És nem 1-ilyet láttam, illetve 1-4-ben sajnos én is a "bántalmazók" sorába voltam, azóta benőtt a fejem lágya, de a tancink konkrétan egyszer se sugallta nekem hogy ez nem helyes, vagy segített volna hogy hamarabb rájöjjek magamtól hogy mekkora egy bunkó vagyok.
Aztán 5-8-ba karma vissza csapott, más osztályba kerültem, s ott meg engem csesztettek, amit nagyon rosszul viseltem, sokszor azért keveredtem konfliktusba mert megmondtam a másiknak hogy hagyja békén x-et vagy y-t. Aztán a végére gyakorlatilag az osztály kiközösítette bunkóékat, de ehhez sajnos 4 keserves évnek el kellett telni, és az osztályfőnök ott jópofizott a bunkókkal, s csesztette és szívatta a gyengébbeket.
Az ilyenek tanárok egyáltalán? Mind a két oldalról megtapasztaltam hogy mennyire xarnak magasról az iskolai élet LEGNAGYOBB PROBLÉMÁJÁRA. Mert rengeteg gyereknek az marad meg hogy gyomorgörccsel ment az iskolába, idegenként kezelték, kiröhögték, és évtizedek kellenek hogy kiheverje, míg az ellenkező oldal meg jót szórakozik a többieken, és ezek a tanárok kinevelik a BUNKÓ főnököket, és a g*ci elárusítónőket is magukból, akik azt hiszik hogy ők a világ közepe, és mindig mindenkivel kötekednek, és konfliktust csinálnak.
Én úgy érzem hogy egy elég stabil emberré sikerült válnom, erős igazság érzettel, és értetlenül állok azok a felnőtt emberek előtt, akik magasról lexarták ezeket a problémákat. Ha én lettem volna a tanár, s az én órámon valaki szívat valakit, tuti hogy közbe szóltam volna, lefeleltettem volna 1-esre vagy valami, de nem néztem volna végig a másik megalázását mint egy barom a pajtában.
1. Vagy nem tud fegyelmezni, és tisztában is van vele, és azon van, hogy legalább a SAJÁT méltósága morzsáit megőrizze és Ő ne váljon nevetségessé (még jobban)
2. Vagy olyan kisstílű, hogy ÉLVEZI, hogy keverheti a sz*rt, elvégre neki is kell egy kis "szórakozás":S
Amúgy tudom, miről beszélsz, én is többször tapasztaltam, sajnos.
Azért szerencsére vannak belevaló tanárok is, akik nem tűrik az ilyesmit, és érdekes módon egyből mindenki be tudja fogni a száját (és tulajdonképp egy idő után már a hátuk mögött sem merik bántani azt a néhány szerencsétlent, ha a közelben van:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!