Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi értelme egyetemre járni?

Mi értelme egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Első pontként szeretném leszögezni, hogy egyetemista vagyok. De úgy látom, hogy teljesen fölöslegesen pazarlok el az életemből 7 félévet azzal, hogy egyetemre járok.

Ha nem kötnének minden tisztességes munkalehetőséget felsőfokú végzettséghez, akkor biztosan nem költeném az adófizetők pénzét, és nem pazarolnám a saját időmet azzal, hogy egyetemre járok.

Én egy viszonylag erős gimnáziumból jöttem, és úgy érzem, hogy ott több tudást kaptam, és azzal a tudással, amit ott megszereztem be tudnék tölteni több akár vezető pozíciót is, aminél megkövetelik a felsőfokú végzettséget, véleményem szerint fölöslegesen.

Jelenleg egy közepes színvonalú egyetemen (SZTE)-n tanulok, de ELTE-re is felvettek volna, csak a családom nyomására, akik nagyon ellenezték bp-et döntöttem szeged mellett. De itt nem érzem azt, hogy bármit is fejlődnék, sőt azt érzem, hogy mióta egyetemista lettem többet felejtettem, kevésbé vagyok tisztában bizonyos dolgokkal, mint előtte.

Érdekelne a ti véleményetek is a témával kapcsolatban. Szerintetek is nagyjából fölösleges az egyetem, csak a papírért jártok, vagy van valami gyakorlati haszna is. Miért kell elvárni a felsőfokú végzettséget, ha így is túl sok a diplomás? Miért indítanak még mindig annyi kamuszakot, és miért csak diplomásan lehet boldogulni?

Itt még a végén mielőtt valaki mondaná, hogy azért nem érzem, hogy bármit fejlődtem volna, mert kamu karra/szakra járok írom, hogy természettudományi karon tanulok.

A válaszotokat előre is köszönöm.

2010. máj. 31. 10:49
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
57%
De egyébként az ilyen kérdések nem is az orvosisoknak szólnak. Egyrészt titeket nem érint az osztott rendszer. Teljesen más a tanrendetek, meg amúgy is szerintem azt senki nem kérdőjelezi meg, hogy az orvos képzésre szükség van-e, vagy hogy aki oda bejutott, annak ott van-e a helye. Nektek nincs mit bizonygatnotok, mindenki tudja, hogy az egyik legnehezebb képzés. Részemről tisztelem is, aki oda jár. De tényleg mekkora már, hogy a BSc/MSc rendszerről kezdtünk el beszélni, aztán jön két orvosis és próbálják egymást túllicitálni. Én meg most akkor érezzem magam egyre hülyébben? :D
2010. máj. 31. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!