Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi értelme egyetemre járni?

Mi értelme egyetemre járni?

Figyelt kérdés

Első pontként szeretném leszögezni, hogy egyetemista vagyok. De úgy látom, hogy teljesen fölöslegesen pazarlok el az életemből 7 félévet azzal, hogy egyetemre járok.

Ha nem kötnének minden tisztességes munkalehetőséget felsőfokú végzettséghez, akkor biztosan nem költeném az adófizetők pénzét, és nem pazarolnám a saját időmet azzal, hogy egyetemre járok.

Én egy viszonylag erős gimnáziumból jöttem, és úgy érzem, hogy ott több tudást kaptam, és azzal a tudással, amit ott megszereztem be tudnék tölteni több akár vezető pozíciót is, aminél megkövetelik a felsőfokú végzettséget, véleményem szerint fölöslegesen.

Jelenleg egy közepes színvonalú egyetemen (SZTE)-n tanulok, de ELTE-re is felvettek volna, csak a családom nyomására, akik nagyon ellenezték bp-et döntöttem szeged mellett. De itt nem érzem azt, hogy bármit is fejlődnék, sőt azt érzem, hogy mióta egyetemista lettem többet felejtettem, kevésbé vagyok tisztában bizonyos dolgokkal, mint előtte.

Érdekelne a ti véleményetek is a témával kapcsolatban. Szerintetek is nagyjából fölösleges az egyetem, csak a papírért jártok, vagy van valami gyakorlati haszna is. Miért kell elvárni a felsőfokú végzettséget, ha így is túl sok a diplomás? Miért indítanak még mindig annyi kamuszakot, és miért csak diplomásan lehet boldogulni?

Itt még a végén mielőtt valaki mondaná, hogy azért nem érzem, hogy bármit fejlődtem volna, mert kamu karra/szakra járok írom, hogy természettudományi karon tanulok.

A válaszotokat előre is köszönöm.

2010. máj. 31. 10:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
11.40-es vagyok. Ez is nagyon nagy :D
2010. máj. 31. 12:16
 12/21 A kérdező kommentje:
SZTE-TTIK Gazdaságinformatikus
2010. máj. 31. 12:18
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem értek teljesen veled egyet. Van nagyon sok "büfé-szak", de van néhány olyan diploma, ami miatt megéri végigszenvedni azt az x-évet. Én pl. az orvosira adtam be a jelentkezésemet ebben az évben, mert ezt szeretném csinálni, és orvosra mindig szükség van. Egy orvosnak azonban nagyon nem elég az érettségi, de persze ez érthető (na pl. az általános orvosi karok azok, ahol elvileg nincs különbség a vidéki egyetemek, és a SOTE között, bár én a SOTÉ-ra szeretnék menni, mert az lenne a legközelebb hozzám, így nem kéne kollégiumban lennem). Viszont én leredukálnám az összes olyan szakra felvehető létszámot, amiből "túlképzés van", és telített a piacuk. Meg kéne értetni az emberekkel, hogy inkább egy jó szakma, mint egy értéktelen diploma.
2010. máj. 31. 13:00
 14/21 anonim ***** válasza:
Nagyon nagyok ezek a videók. XD XD XD
2010. máj. 31. 13:20
 15/21 anonim ***** válasza:
79%

Ha ennyire unatkozol, akkor az orvosi egyetemet ajánlom. Hogy miért?

- Vizsgaidőszakonként kb. 2000-2500 oldalnyi anyag,

- nincs őszi szünet,

- nincs tavaszi szünet,

- nincs augusztusi vizsgalehetőség (DOTE)

- a hét minden napján be kell menni (ha előadásokra is jársz, lesz olyan nap, hogy 8-18-ig bent vagy)

- első 3 évben hetente 1-2 Zh (kivéve első év első féléve)

- nyaranta 1 hónap gyakorlat.

De gondolom, hogy vannak más szakok is, melyeken tanulni is kell.

2010. máj. 31. 13:38
 16/21 anonim ***** válasza:
Az informatikusok, programozók most nagyon keresettek. Ha majd elvégzed a mesterképzést, akkor majd meglátod, hogy nem tanultál (felejtettél) feleslegesen!
2010. máj. 31. 13:47
 17/21 anonim válasza:
37%

Mennyi rinyálás!

Az egyetemen is sok az ostoba lásd videó. Aki értelmes és tökös annak nem kell diploma, aki tökös de hülye, vagy értelmes de töketlen annak mind1 mije van.

2010. máj. 31. 14:34
 18/21 anonim ***** válasza:

15:38 ez csak egy kis bemelegítés ami nektek van

egy héten négy napom van egyhuzamban, 8:00-21:35

NagyZH ezeken a napokon reggel hattól, vagy 22:00-0:00

minden óra előtt beugró, + beadandó 15 oldalas jegyzőkönyv az előző előadásról

az órák blokkokban vannak, szóval 4 egyszerre, és szünet sincs.

ha egy laboratóriumi mérést elcseszel, 10 000 forintos pótdíjat írnak ki a fejedre, és amíg be nem fizeted, le vagy tiltva a tárgyból. (beugró, utána jegyes ZH, durva hiba mérés közben, mérés utáni ellenőrző kérdések, minden labormérésen)

2010. máj. 31. 19:36
 19/21 anonim ***** válasza:

ui:

félóránként jelenléti ív jár körbe, hogy ellenőrizzék ki van benn és ki ment el, valamint ki aludt el.

egy félévben 3 aláírásod hiányzik, le vagy tiltva.

2010. máj. 31. 19:38
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

És hova jársz utolsó?

Amúgy le kellene szokni erről a "kinek szarabb" dologról. Nyilván mindenkinek az a legszarabb, amit éppen csinál. Gondolom nem kényszerített rá senki. Én is orvosira járok, de nem hisztizek minden egyes nap, hogy de szar nekem.

2010. máj. 31. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!