300 pont alatt van értelme jelentkezni egyetemre? (államilag finanszírozottra gondoltam. )
attól függ, melyik szakra, vannak szakok, ahol 300 alatt van a ponthatár (a színvonalasabb cuccok közül a term. tudományos szakokon van rá esély).
Nézegesd a felvi.hu -n a korábbi évek ponthatárait: ahol ezelőtt is általában olyan ponthatár volt, amivel most felvennének, ott lehet esélyed.
Előzőnek írom: Nem kell leszólni vkit azért mert 300 vagy az alatti a pontszáma, attól még nem biztos, hogy nem lesz kitartó, vagy nem fog menni neki! Én 296 ponttal felvételizem , harmadéves főiskolai hallgató vagyok, igaz ez nem egyetem, de van rá lehetőségem, hogy a diploma után egyetemi diplomát is szerezzek, amivel élni is fogok. Annak idején amikor én voltam középiskolás csöppet sem érdekelt a suli, de felnőtt fejjel beláttam, h szükségem van a diplomára. Különbözeti érettségit tettem, 1 éves kislánnyal és várandósan ültem az iskolapadba, halasztás nélkül (szülés áprilisban, második félévben, pont vizsgaidőszak előtt, a kórházban az ágyam tele volt az állattan jegyzeteimmel...)sikeres félévet zártam, azóta is minden félévet teljesítettem, és az átlagom még nem volt 3,2 alatt.
Kérdezőnek: Szóval ne add fel az álmaidat, és kitartással, szorgalommal sokra viheted az életben!!!
Ja, és természetesen engem sem vettek fel államilag finanszírozottra, és be sem akartam iratkozni, ha a tanulmányi osztályon nem beszélnek rá, most biztosan nem lennék itt, de a férjem támogatott, és csak egy félévet kellett fizetnem! Tanulni, tanulni, tanulni kell!!!!
Ui: nem magamat akartam reklámozni, csak felnyitni a szemeket, hogy attól még, h vkinek nem olyan jók az eredményei, attól még nem biztos, hogy nem fogja megállni a helyét a felsőoktatásban- bár az biztos, hogy nem egyszerű, de hát mi az?
egy 30 éves agrármérnök hallgató (mellesleg feleség, anya, háziasszony)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!