Hogy is van a felsőoktatásban ezek a ponthatárok? Szeretnék államilag finanszírozottra jelentkezni, hogyan működik ez az egész? Mi a teendőm?
Melyik főiskolák, egyetemek számítanak "jónak"? Ahol jól tanítanak a tanárok, és elvégzése után ténylegesen el lehet helyezkedni.
25 éves vagyok és már rég nem tanulok, kiestem ebből a körből.
Viszont most keresgélek a felsőoktatások között.
Az idei jelentkezésről már lekéstél, a pótfelvételi időszakban viszont csak költségtérítéses szakokat hirdethetnek meg az intézmények.
A felvi.hu-n megtalálod az utóbbi évek ponthatárait államilag finanszírozott és fizetős szakokra is, illetve azt is, hogy 25 évesen hogyan kell a hozott pontjaidat kiszámolni.
Ez rengeteg dologtól függ.
Milyen irányban gondolkozol (nem mindegy, hogy pl. bölcsészszakot vagy nyelvszakot vagy valami gazdaságit stb. akarsz). Milyen lett az érettségid, van-e nyelvvizsgád? (Ez a pontok miatt fontos)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Hát nem is tudom, fogográfus szak, amit eddig néztem.
Ami úgy érdekelne.
Én még 2005 előtt érettségiztem, és hát nem valami fényes eredménnyel.
Egy 3-as, a többi 2-es.
Nyelvvizsgám még nincs.
Nem túl jó kilátások gondolom...
Hát a leírtak alapján nincs valami hűdesok pontod. A www.felvi.hu honlapon van egy kalkulátor, amivel ki tudod számolni.
Ha a fotográfia érdekel (vagy valami más művészeti szak) az neked jó hír, mert oda alkalmassági és gyakorlati vizsga van. Persze azok sem könnyűek. A felvi honlapján ezeknek is utána tudsz jártni.
De legközelebb csak jövőre jelentkezhetsz.
Köszönöm szépen.
Hát jóhír legalább, hogy lesz időm gondolkodni és megtenni a szükséges lépéseket, ha már lecsúsztam idén.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!