Milyen reformokat hajtatnál végre az oktatásban?
Tantárgyak, óraszám, ilyesmi..:)
1. Matematika: csökkenteném a tananyagot, hiszen milliónyi olyan dolgot tanulunk manapság, amire később egyáltalán nem lesz szükség, és csak a továbbtanuláshoz szükséges átlagot rontják. Van, amit az ember akkor sem ért meg, ha belegebed. Természetesen a matematika-szakokon maradhatna a mostani tananyag :)
2.Irodalom: Kevesebb verselemzés. Szerintem felesleges egy költőtől 4-5 vers elemzését megtanulni, amikor a költői stílus sajátosságait egy versen is be lehet mutatni, ráadásul 10 év múlva már úgyse emlékszik rá senki (tisztelet a kivételnek).
3. Nyelv: mindenhol kötelező lenne két idegen nyelvet tanulni. Egy ma már kevés...
4. Történelem: én imádom, de szerintem az átlagnak sok az, amit elvárnak tőlük. Pl. az 1122-es wormsi konkordátum ma már nem sok vizet zavar, viszont a diákok nem tudják összekapcsolni az egyes történelmi időszakokat egymással, nem kapnak általános képet.furcsán néztek rám, mikor megemlítettem, hogy a Napkirály támogatta a magyar szabadságharcot Rákóczi idején...
5. Készségtárgyak: rajz, ének, stb. - ezekhez tehetség kell, ezért inkább a történeti részét taníttatnám, minthogy szobrokat rajzoljon az, aki nem akar, mert nem tud.
Röviden ennyi ugrik be.. légyszi, értelmes válaszokat írjatok, valóban érdekel, milyen hibát láttok a mai oktatási rendszerben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!