Melyik szakra érdemesebb menni: nemzetközi tanulmányok, nemzetközi gazdálkodás, jogász vagy politikatudományok?
A jogi közel állna hozzám, csakhogy szeretnék külföldön dolgozni és kiköltözni a későbbiekben, miután végeztem az egyetemen, és gondolom emiatt ügyvédként az itt Magyarországon szerzett ismeretekkel nehezen tudnék praktizálni más országban. A politikatudományokkal szintén ez a probléma, bár ez is nagyon érdekelne.
A nemzetközi gazdálkodás tetszik, s a magas fizetés is elég kecsegtető, de a nemzetközi tanulmányokon megszerezhető ismeretek tudom, hogy nagyon lekötnének, ám erről a szakról sok nem éppen pozitív visszajelzést olvastam már... :/ Aki járt ide, vagy ismeri részletesen más oknál fogva, örömmel venném, ha leírná a véleményét egy-két szóban.
Nos, bár mindezek politikához és gazdasághoz kapcsolódnak, mégis felmerült bennem még egy pálya, amit szívesen választanék: örömmel lennék nyelvtanár. Elsősorban gimnazistákat tanítanék szívesen. Lennének jó ötleteim, s azt mondják az ismerőseim, hogy jól tudok magyarázni, türelmes típus vagyok. Mivel sok tanáromról az volt a tapasztalatom, hogy az időt nem használják ki megfelelően, vagy nem a legjobb módszerekkel tanítanak, s emiatt sokszor lemaradtam volna, ha itthon nem tanulok a nyelvvizsgákra, többször megfogalmazódott már bennem, hogy szívesen lennék nyelvtanár, hogy segítsek azoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek.
Mit gondoltok minderről? Mi lenne a legjobb választás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!