Ha nem vesznek fel a SOTE ÁOK-ra, akkor menjek el vidéki egyetemre vagy próbáljam újra? Igazából ami Pesthez köt, az a családom, viszont mindenképp orvos szeretnék lenni. Hagyjam itt a szeretteimet? Az orvosi mégiscsak 6 év.
Azért nem ennyire egyszerű, hogy csak el kell engedni anyuci kezét.
Függ attól, hogy mire szeretnél szakosodni. Meg kell nézni melyik városban milyen a rezidensi képzés(főleg a létszám miatt). Vannak speciálisabb szakterületek, ahova pesten könnyebb bekerülni, mert több a hely, mint vidéken.
Illetve, hogy hol szeretnél majd később dolgozni. Elvileg (de ez nem kőbe vésett szabály) a helyieket részesítik előnyben. Ott lesz protekciód, ahol tanulni fogsz. Nyilván egy belgyógyosnak tök mindegy, mert bárhonnan szívesen fogadják az orvosokat, csak legyen jelentkező, de anesztes, idegsebész specializációnál már cinkesebb a helyzet.
Egyébként én a PTE-re járok (ETK-ra azon belül), de a vonaton mikor mentem haza voltak ott rekreációsok, meg egy orvosist is láttam és egyébként pestiek voltak a fiúk.
Inkább az a nehéz a vidékre járásban, hogy hosszú az utazás és csomó időt elvesz. Félig meddig másodéves vagyok(csúszás miatt és még a következő 1 évben is másodéves tárgyakat kell felvennem, ami idénről elmaradt), de a tököm kivan a 3 órás vonatozással, ami oda-vissza már 6. A koli sem egy álom viszont tény és való, hogy önállósodásra tanít.
Ha az utazást nem akarod vállalni, akkor próbáld meg jövőre a sote-t újra.
Mire akar majd szakosodni? Ne röhögtess! Örüljön, ha bejut valahova, aztán majd helyezkedik.
Utazás sok? Az. Pesten belül is. Én városon belül 1.5 órákat BKV-zom suliba, miről is beszélünk? Tanulni lehet így is.
Amiket felsoroltál gyenge kifogások.
Egy tény: Aki nem akar orvos lenni Debrecenben vagy Pécsen, az nem akar orvos lenni igazán. A többi csak akadály, ami kézenfekvő kifogás, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!