Miért csinálnak sokszor úgy ez emberek (civilek, média stb), mintha (jó) orvosokat csak a Semmelweis Egyetemen képeznének?
Ez téged miért idegesít? Komolyan kérdezem.
Odamész, elvégzed, orvos leszel, segítesz, pont.
Hol és miért befolyásolja az életedet mások véleménye, a médiában (ilyen nulla 444 oldalakon megjelent cikkek), más fórumozók átgondolatlan hozzászólásai, stb.???
Mi a valódi problémád?
Ezek mind többféleképp érthető dolgok, amit lehet úgy is értelmezni, ahogy te, de valószínűleg nem ez áll a dolgok mögött.
"A jövő orvosainak buliján"
Itt senki nem mondja azt, amit bebeszélsz magadnak, írhatták volna akármelyik másik egyetem szemeszternyitójára is, így csak hangzatosabb a cím. De mint írtam, senki nem írta azt, hogy csak ez az egy létezik, mindenki más szerszemétszar.
"Azért mentem a SOTE-ra, mert orvos akarok lenni"
Itt is hülye kérdésre hülye válasz, a többi egyetem meg sincs említve. Mint ha megkérdezné tőlem valaki, hogy "Miért eszel?" és én azt válaszolnám, hogy "Mert éhes vagyok."
Dettó ugyanez lehet a fentiekben is.
Erről beszéltem: https://www.youtube.com/watch?v=BYHmzufGgus
Egyes, még meg se írtuk az érettségit. De ezek szerint te azt a véleményt osztod, hogy aki nem kerül be a SOTE-ra vagy eleve nem is oda akar menni, az hulladék retek orvos lesz, mert nem a Semmelweis Egyetemen tanult.
Nem, az 1-es ironikusan megkérdezte, hogy savanyú-e a szőlő.
Látod, magadnak beszéled be a sok hülyeséget..
Nagyobb a presztízse, tehát hiába végzi el valaki jobb eredménnyel az egyik vidékit, az nem ér annyit, mint egy SOTE 2-es, mert annak nagyobb a neve. Aha.
Ami nagyon fura nekem, hogy egy percnél a srác mondja, hogy "az embereken való segítés, neki ez fontos, ezért él, ezért jelentkezett a SOTE-ra". Miért? Aki a PTE-t/DE-t vagy SZTE-t végzi el, az nem segít az embereken? Az nem igazi orvos? Vagy a duci srác, hogy a SOTE-t a külföldiek fizetik. Mert vidéken nincsenek külföldi hallgatók? A másik 3 is tele van külföldi orvosissal. Azokon is van angol és német nyelvű képzés is.... Nem csak a SOTE-n.
A presztizst úgy látszik nem igazán érted mit jelent, valamint
"az embereken való segítés, neki ez fontos, ezért él, ezért jelentkezett a SOTE-ra".
Itt pedig ez EZÉRT-en van a hangsúly, nem a SOTE-n.
Hallod, legalább ne terjeszd már a hülyeséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!