Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karra 412 ponttal be lehet jutni idén? Tavaly nagyon durva ponthatárok voltak, idén szerintetek csökkentik?
Elsős vagyok az orvosin, másodjára sikerült, én is végigdilemmáztam ezt, de akárhogy is számoltam (+ tapasztaltam), 412 tuti kevés. Nem azért mondom, mert nem szeretném, ha bejutnál, vagy ilyesmi, csak hogy ne táplálj fals reményeket. A 2015-ös érettségik nem voltak nehezek pár előző feladatsorhoz képest, rengeteg ember -
ahogy előttem is írták - fog újrafelvételizni, plusz az "alap" felvételizők. Ráadásul minden évben (legyen az utóbbi 5) ment a mizéria, hogy a kormány azt akarja, hogy maradjanak itthon az orvosok, ezért lentebb viszik a ponthatárokat. De a ponthatárokat NEM a kormány, NEM az oktatási szervek, meg senki ilyesmi, csakis a leendő hallgatók pontszáma dönti el. Ha 250 embert vesznek fel a DOTE-ra, és 249 ember 499 pontos felvételit ír, a 250. emberé 495 pont lesz, akkor 495 a ponthatár. Nyilván irreális a példa, de azért mondom, hogy abban, hogy "leviszik", ne reménykedj, ezt az érettségizők pontja dönti el. Persze azért sok sikert, tudom, hogy milyen idegőrlő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!