Ha gyenge vagyok matekból, de minden másból jó, akkor el tudom végezni a tanítóképzőt?
Sziasztok!
Sajnálatos módon világ életemben nagyon gyenge voltam matekból. Általánosban hármas, de gimiben már nagyon küszködtem vele és kettes lettem mindig. Minden egyéb tárgy jól ment (4-es, 5-ös).
Szorgalmas voltam mindig, nem azon múlt, külön órákra is jártam 2 évig.
Emelt szintű érettségit is tettem történelemből, 5ös lett, de matekból csak 2est sikerült érettségin középszinten összehoznom.
Ha tanító szeretnék lenni, (de magyar műveltségi területtel), akkor mennyire lesz ott nehéz a matek? Milyen szintű matek tudás kell oda?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egyébként jól ismerem a diszkalkulia tüneteit, ami már korán, óvoda után azonnal jelentkezik első osztályban:
tér-orientációs problémák, laterialitás nem alakul ki, alapvető számolási készségekre képtelenség, összeadás-kivonási fogalmak hiánya, szorzás-osztás egyáltalán nem megy fejben. Nekem ezek természetesen mennek, 4.-5. osztályig színötös voltam, ha diszkalkuliás lennék, akkor a tanáraim és a szüleim észrevették volna, mert rengeteg probléma társul még hozzá. Ezeket azért tudom, mert az első diplomámat is pedagógia területen szereztem és sokat tanultunk a tanulási nehézségekről.
Azok a gyerekek, akik 6-7-8. osztályban lesznek hirtelen diszesek, általában áldiszesek, mert a nehézségeket nem akarják fejleszteni, vagy könnyebb orvosi papírt kérni a szülőnek, hogy az adott tárgyból felmentése legyen.
Ami pedagógiai eszközökkel megoldható, fejleszthető, azt meg is kell oldani. Nem 12-13 éves korban jelentkeznek a diszes problémák, hanem már kisiskolás korban.
Nagyon kedves vagy! Köszönöm! :)
Lelkes vagyok, az igaz! :))
Sok szorgalommal, kitartással igen!
Szerintem az alapoktól kéne kezdened, kérj meg egy matekos ismerősödet, hogy segítsen.
Látom, nagyon lelkes vagy, szóval ne már, hogy egy tantárgy miatt ne sikerülne ;)
Nagyon szurkolok!:)
A főiskolán nem volt nehéz a matek, szóval 100%, hogy el tudnád végezni! Nekem 3-as lett az érettségim és ott 5-ös voltam. /Bár hozzá tenném, ez lehet, hogy a képzés szégyene./
Én is féltem a matektól, mert bár általánosban 4-es, 5-ös voltam, gimiben csak 3-as, 4-es. Most matek tanítok és imádom én és a "gyerekeim" is. Nagyon színesen és játékosan lehet tanítani az alsós matekot, a világ semmire pénzéért sem adnám le ezt a tárgyat. Ráadásul úgy veszem észe, hogy mivel én sem voltam gyerekként túl penge ebből a tárgyból, jobban ráérzek a nehézségekre, "babásabban" tudok magyarázni, mint egy vér profi matek szakos tanár! :)
A tehetséggondozásra meg sokat kell készülni de attól sem kell félni. Bele lehet jönni!
Istenem mennyi a rosszindulatú, képmutató ember...kedves kérdező, ne foglalkozz velük. Ellehet végezni, sokat kell majd gyakorolnod, de hát istenem, mindenkinek vannak gyenge pontjai (én irodalom-töri tanárnak tanulok, pedig gimiben sorozatosan megbuktam fizikából. Ennyit erről).
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!