Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha gyenge vagyok matekból, de...

Ha gyenge vagyok matekból, de minden másból jó, akkor el tudom végezni a tanítóképzőt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnálatos módon világ életemben nagyon gyenge voltam matekból. Általánosban hármas, de gimiben már nagyon küszködtem vele és kettes lettem mindig. Minden egyéb tárgy jól ment (4-es, 5-ös).

Szorgalmas voltam mindig, nem azon múlt, külön órákra is jártam 2 évig.

Emelt szintű érettségit is tettem történelemből, 5ös lett, de matekból csak 2est sikerült érettségin középszinten összehoznom.

Ha tanító szeretnék lenni, (de magyar műveltségi területtel), akkor mennyire lesz ott nehéz a matek? Milyen szintű matek tudás kell oda?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. ápr. 3. 23:26
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Egyébként jól ismerem a diszkalkulia tüneteit, ami már korán, óvoda után azonnal jelentkezik első osztályban:

tér-orientációs problémák, laterialitás nem alakul ki, alapvető számolási készségekre képtelenség, összeadás-kivonási fogalmak hiánya, szorzás-osztás egyáltalán nem megy fejben. Nekem ezek természetesen mennek, 4.-5. osztályig színötös voltam, ha diszkalkuliás lennék, akkor a tanáraim és a szüleim észrevették volna, mert rengeteg probléma társul még hozzá. Ezeket azért tudom, mert az első diplomámat is pedagógia területen szereztem és sokat tanultunk a tanulási nehézségekről.

Azok a gyerekek, akik 6-7-8. osztályban lesznek hirtelen diszesek, általában áldiszesek, mert a nehézségeket nem akarják fejleszteni, vagy könnyebb orvosi papírt kérni a szülőnek, hogy az adott tárgyból felmentése legyen.

Ami pedagógiai eszközökkel megoldható, fejleszthető, azt meg is kell oldani. Nem 12-13 éves korban jelentkeznek a diszes problémák, hanem már kisiskolás korban.

2017. ápr. 4. 11:30
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
Nekem úgy tűnik, hogy rengeteg nálad sokkal kevésbé motivált és rosszabb kompetenciájú ember megy tanítónak, nem tőled félteném a gyerekeimet, az tuti. :D
2017. ápr. 4. 11:47
 13/21 A kérdező kommentje:

Nagyon kedves vagy! Köszönöm! :)

Lelkes vagyok, az igaz! :))

2017. ápr. 4. 11:57
 14/21 anonim ***** válasza:
87%
Én azt javaslom, hogy pótold a hiányzó matekot, főleg az általános iskolás alapokat, mert sok szürke terület lehet számodra. Nem a magyar tanterv szerint, de pl. Khan Academy-n találsz megfelelő anyagokat erre.
2017. ápr. 4. 13:18
 15/21 Tom Benko ***** válasza:
100%
El. Ettől függetlenül feküdj neki, egészen az alapoktól, illetve onnan, ahol a színvonalesés bekövetkezett. A másik lehetőség, hogy egy akármilyen feladatot elkezdesz megoldani, amikor nehézséged támad, megakadsz, a problémás területnek utánajársz, azt gyakorlod. Vagy megkérdezed.
2017. ápr. 4. 13:50
 16/21 anonim ***** válasza:
76%

Sok szorgalommal, kitartással igen!

Szerintem az alapoktól kéne kezdened, kérj meg egy matekos ismerősödet, hogy segítsen.

Látom, nagyon lelkes vagy, szóval ne már, hogy egy tantárgy miatt ne sikerülne ;)

Nagyon szurkolok!:)

2017. ápr. 5. 09:29
 17/21 anonim ***** válasza:
37%
Én is nagyon kiakadnék, ha hozzád kerülne a gyerekem. Arra nem gondoltál, hogy tanár legyél és felsőben taníts? Kizárólag olyasmit, amihez nem vagy hülye?
2017. ápr. 6. 15:09
 18/21 anonim ***** válasza:
77%

A főiskolán nem volt nehéz a matek, szóval 100%, hogy el tudnád végezni! Nekem 3-as lett az érettségim és ott 5-ös voltam. /Bár hozzá tenném, ez lehet, hogy a képzés szégyene./

Én is féltem a matektól, mert bár általánosban 4-es, 5-ös voltam, gimiben csak 3-as, 4-es. Most matek tanítok és imádom én és a "gyerekeim" is. Nagyon színesen és játékosan lehet tanítani az alsós matekot, a világ semmire pénzéért sem adnám le ezt a tárgyat. Ráadásul úgy veszem észe, hogy mivel én sem voltam gyerekként túl penge ebből a tárgyból, jobban ráérzek a nehézségekre, "babásabban" tudok magyarázni, mint egy vér profi matek szakos tanár! :)

A tehetséggondozásra meg sokat kell készülni de attól sem kell félni. Bele lehet jönni!

2017. ápr. 29. 23:20
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen helyesírással nem csodálom, ha úgy érzed, megy az alsós matek.
2017. ápr. 29. 23:42
 20/21 anonim ***** válasza:
82%

Istenem mennyi a rosszindulatú, képmutató ember...kedves kérdező, ne foglalkozz velük. Ellehet végezni, sokat kell majd gyakorolnod, de hát istenem, mindenkinek vannak gyenge pontjai (én irodalom-töri tanárnak tanulok, pedig gimiben sorozatosan megbuktam fizikából. Ennyit erről).

Sok sikert!:)

2017. ápr. 30. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!