Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha gyenge vagyok matekból, de...

Ha gyenge vagyok matekból, de minden másból jó, akkor el tudom végezni a tanítóképzőt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnálatos módon világ életemben nagyon gyenge voltam matekból. Általánosban hármas, de gimiben már nagyon küszködtem vele és kettes lettem mindig. Minden egyéb tárgy jól ment (4-es, 5-ös).

Szorgalmas voltam mindig, nem azon múlt, külön órákra is jártam 2 évig.

Emelt szintű érettségit is tettem történelemből, 5ös lett, de matekból csak 2est sikerült érettségin középszinten összehoznom.

Ha tanító szeretnék lenni, (de magyar műveltségi területtel), akkor mennyire lesz ott nehéz a matek? Milyen szintű matek tudás kell oda?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. ápr. 3. 23:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindentől függetlenül jó lenne járnod korrepetálásra matekból, ha tanító akarsz lenni. Ha nem megy a matek, annak az az oka, hogy téves elképzeléseid vannak a matematikai fogalmakról, és ez nem jó egy tanítónál. Melyik terület nem megy?
2017. ápr. 3. 23:40
 2/21 A kérdező kommentje:

Sajnos minden területen akadtak gondok, de már sokat is felejtettem, mert 3 éve érettségiztem és most fogom megszerezni az első diplomámat. A logikai feladatok, egyenletek, statisztika, geometria, ezek mind halál.

Mit gondoltok, tanítóképzőn milyen szinten megy a matek?

2017. ápr. 3. 23:45
 3/21 anonim ***** válasza:
88%

https://www.youtube.com/user/zsenileszek/playlists

Ha esetleg matekoznál.

Itt van 50 lejátszási lista, az egész általános + gimis matek anyaggal.

2017. ápr. 3. 23:46
 4/21 anonim ***** válasza:
24%

Logika és statisztika nekünk nem volt a matek része, ezek inkább gazdasági főiskola, egyetem anyagai, tanítóban nem lesz.

Az fura, hogy az algebra nem megy, mert abban csak a 4 alapműveletet kell ismerni, elvileg 8 éves gyerek minden ért belőle, matematikai fogalom nincs benne.

Geometria más agyi terület, és a függvénytan is, kombinatorika megintcsak más, valószínűségszámítás megint más.

2017. ápr. 3. 23:49
 5/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Akik gyengék matekból, mint én, nem is tudunk igazán különbséget tenni, hogy mi okozott nehézséget, melyik terület, mert bármelyikre gondolok, utáltam, sokat sírtam is, mert csak abból voltak rossz jegyeim.

Nem vagyok diszkalkuliás, csak gyenge vagyok az összefüggések meglátásában. Nagyon maximalista vagyok egyébként, szeretnék jó lenni majd a szakmámban és félek, hogy a matek miatt bukdácsolnék a tanítóképzőn...

2017. ápr. 3. 23:54
 6/21 anonim ***** válasza:
49%
Rendben leszel, lehet, hogy az alapok ismétlése utólag segíteni fog. :D Csak hidd el, hogy simán képes vagy arra, hogy megértsd, és az már félsiker. :)
2017. ápr. 4. 00:11
 7/21 anonim ***** válasza:
58%

Ha jót akarsz, válassz más szakmát. Én biztos nem hagynám, hogy olyan ember tanítsa a gyerekekemet, aki egy csak egy kettest volt képes eléreni a KÖZÉPSZINTŰ matek érettségin. Ne haragudj, de én nem tudom elképzelni, hogy hogy sikerülhetett ezt összehozni... nekem esetleg akkor sikerülne így, ha következetesen rossz válaszokat adnék.

Nagy hangsúlyt szeretnék majd fektetni a leendő gyerekeim taníttatásában a matematikára, félek is nagyon, hogy egy ilyen valaki kezei közé kerülnek, mint te. Már kicsi korukban összekavarnád bennük a fogalmakat, ha te sem érted, mit beszélsz. Persze lehet, hogy a legtöbb szülőt ez nem érdekli, de én biztos nem hagynám, hogy te tanítsd a gyerekeimet.

2017. ápr. 4. 06:42
 8/21 anonim ***** válasza:
igen
2017. ápr. 4. 09:14
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia, abban miért vagy biztos, hogy nem vagy diszkalkuliás? Két dolog lehet: vagy mégis a disz, vagy annyira rossz volt a tanítónénid az első években matekból, hogy teljesen rossz irányba indította el a gondolkodásodat. Ő sem lehetett túl jó matekos. :) Tényleg jó lenne, ha tisztába tudnád tenni ezt a matek dolgot magadban, mert bár azt gondolom, el tudnád végezni így is a tanítóképzőt, ha valaha matekot is tanítanál, a gyerekek hasonlóan járnának, mint Te jártál.
2017. ápr. 4. 09:49
 10/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Nem vagyok diszkalkuliás, teljesen egészséges és kiemelkedően jó tanuló voltam. A gimis matek tanárom szerint általános felsőben nagy megcsúszás volt, mert szembetűnő a bizonyítványban a változás. Egy ingerült matek tanárom volt, akit civilben jófejnek tartottunk, de órán összerándult a gyomrom tőle, annyira féltünk tőle.

A 7/9-es válaszadónak szeretném írni, hogy nem kell ennyire ingerülten és lekezelően írni, nyilván nem szeretnék senkinek rosszat, főleg nem a diákjaimnak. Ha nekem egyszer lesz gyermekem, én is a legjobb oktatókat szeretném neki, de természetesen nem a matekot választanám műveltségi területnek / specializációnak. Nem vagyok minden területen jó, sajnos a reál tárgyakból valamiért nem sikerült soha jól teljesítenem.

Ezt a megjegyzést, hogy "nem tudom, hogy hoztad össze", elengedem a fülem mellett, mert hidd el, hogy nem a kettesre hajtottam, minden héten jártam tanárhoz és soha nem volt olyan, hogy ne készültem volna.

A tanáraim nagyon szerettek, felsős koromban kezdődtek a problémák, addig kitűnő tanuló voltam, majd 6.-ban romlott az átlagom a matek és fizika miatt, mert ott hirtelen hármas lettem. Utána már egyre rosszabb lett és gimiben már a 11.osztályos matek (ami a legnehezebb) igen sok fejfájást okozott.

A tanítóképzős mintatantervben 5 féléven keresztül van matek, ha valaki tud ezzel kapcsolatban még írni infókat, hogy félévről-félévre hogyan alakul, azt nagyon megköszönném, mert a jövőt tekintve természetes, hogy a legjobb döntést szeretném meghozni.

2017. ápr. 4. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!