Így hogy fogok átmenni matekból?
Figyelt kérdés
Igazából még nincs probléma (2 éve tanulok matekot a gimiben, most 9-es vagyok mert nyelvi előkészítőm is volt) de őszintén szólva kezdek megijedni. Ebben a félévben úgy lettem kettes hogy rengeteget gyakoroltam, volt úgy hogy egész hétvégén matekoztam :( Nagyon félek, mert ugyan most meglett a kettes (majdnem hármas) de ahogy a különtanárom is mondta, ez még sokkal nehezebb lesz. Nagy álmom hogy egyetemre mehessek (természetesen olyanra ahol semmi matekot, és ahhoz hasonlót nem kell tanulni) mert a humán tantárgyakból ötös vagyok, de kezdek rájönni hogy nem vagyok odavaló. Ráadásul egyre több helyről hallom hogy reál tárgyak nélkül semmire nem megyek :( De hogy ne csak hisztizzek, valaki tudna tippeket adni? Hogyan legyek jobb? Vagy így mindenképp megbukok később?2017. jan. 31. 20:21
1/3 anonim válasza:
Nincs mindenkinek tehetsége a matekhoz. Ezek szerint neked sincs. Abban igaza van a magántanárodnak, hogy ha a kilencedikes anyag is ilyen nehezen megy, akkor később kemény harcot kell majd folytatnod a kettesért. Nincs csodamódszer. Figyelj az órán, gyakorolj sokat, és vegyél továbbra is különórákat!
2/3 anonim válasza:
Milyen rossz a mentalitása a különtanárodnak.. Minél jobban megérted a matekot és arra építesz annál könnyebb lesz egyre előre haladva.
Csak akkor buksz meg, ha feladod. Az ilyen absztrakt tantárgyaknál, mint a matek több időt kell rászánni, hogy hozzászokj a jelölésekhez, gondolkodásmódjához "újra kell kábelezni" az agyadat. Ezen szerintem mindenki átesik, csak van aki még az elején.
3/3 anonim válasza:
Ne add fel, sőt, nyáron is gyakorolj!
A matek középiskolai szinten a legnehezebb feladatok kivételével akkor is begyakorolható, megérthető, ha nincs érzéked hozzá. (De lehet, hogy tanárt kellene váltanod. Olyanra nincs szükséged, aki demotivál és visszahúz, főleg, hogy még fizettek is érte:S)
Az egyetemről meg nem kell lemondani:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!