Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A budapesti I. kerületi...

A budapesti I. kerületi Kosztolányi Dezső Gimnáziumban milyenek a tanárok?

Figyelt kérdés

Szóbeli felvételi vizsga nincs, de van valamilyen "elbeszélgetés".

Mit tudtok erről a beszélgetésről?

Milyenek a tanárok a beszélgetésen? Kedvesek?

Nagyon izgulós típus vagyok. Félek, hogy milyen lesz a beszélgetés.

2017. márc. 2. 23:44
1 2 3 4 5
 41/48 Lenke Bácsi válasza:

Lenne még egy kérdésem azokhoz, akikkel csúnyán viselkedtek.

Hogy hányas a magatartásuk, esetleg nem SNI-sek, BMTM-esek? Azt tudom még elképzelni, hogy.

Sok gimiben ki is írják a tájékoztatójukba, hogy 4-es magatartásjegy alatt nem szívesen látják az ember fiát, lányát.

Nem lehetett valami ilyesmi, esetleg nem ezért akarhattak "elriasztani"?

2017. máj. 26. 19:03
 42/48 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy csalódni fogsz a válaszom miatt: ötös a magatartásom, mindig ötös volt, és év végén mindig kaptam külön egy oklevelet a kiváló tanulmányokért és példamutató magatartásért!

Ezen kívül: jelenleg van kettő igazgatói dicséretem (a versenyek miatt, mert első, illetve második vagyok a kerületben matematikából és idegen nyelvből),

és van egy osztályfőnöki dicséretem, amit a közösségi munkáért kaptam.

Az okleveleket természetesen megmutattam a Kosztolányi Gimnáziumban!

Összesen 7 gimnáziumban felvételiztem, 4 gimiben volt szóbeli felvételi (fizika, biológia, matematika és informatika). Az összes tantárgy érdekel és nagyon szeretem.

3 gimnáziumban az 50 pontból 50-et kaptam, a negyedikben 40 pontot azért, mert olyant is kérdeztek, amit a 8. osztályban még nem tanultunk.

Új, frissen vasalt fehér ingben és fekete nadrágban mentem minden szóbelire, a tanárokkal kulturáltan, tisztelettel beszéltem. Mindegyik gimiben nagyon kedvesek voltak, csak a Kosztolányiban beszéltek velem tiszteletlenül.

Legjobb tanuló vagyok az évfolyamon, ballagás előtt a fényképemet felteszik a büszkeségfalra!

7 gimiből, 7-be vettek volna fel! A Kosztolányiba is, a pontszámok miatt, de mivel csúnyán bántak velem, a módosított listámon az utolsó helyre tettem ezt a gimit!

Örülök, hogy felvettek abba a gimnáziumba, amelyik a listámon az első volt: matematika-fizika tagozatra!

2017. máj. 28. 10:38
 43/48 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó, el ne szállj már magadtól
2017. aug. 15. 18:47
 44/48 anonim válasza:
Én oda járok, és elképesztően le vagyunk terhelve.Nagyon sok felesleges dolgot tanulunk, aminek a felét sem fogjuk használni az életben, bár ez sajnos szinte az összes állami iskolánál igy van. A tanárok egy része túl részletesen tanit, aztán számon kéri az anyagot 1-2 órával később, a másik meg szarik az egészbe és teljesen elriasztja a gyerekeket a tantárgytól, mert unalmasnak, nehéznek és hasztalannak tünteti fel. Semmilyen képpen sem ajánlom ezt az iskolát, bár a kérdés ideje alapján valószinűleg, ha felvettek akkor már itt vagy és tapasztalod amit irtam.
2018. jan. 31. 18:46
 45/48 anonim ***** válasza:
Nincs valami jó híre ennek az iskolának, az "elbeszélgetésen" pedig ha valaki kifogja azt a bizonyos két tanárnőt, akinél a gyermekem volt, akkor ott megalázzák, belegázolnak a lelkébe.
2018. febr. 17. 23:43
 46/48 kérdezösködőlány válasza:
27%
hát én a Kosztolányiba járok 8. éve...az osztalyunk 90% csóró mint a templom egere..velem együtt és az elithez végképp nincs közünk agglomerációs többséggel :D amaz "elit" szó nem tudom hogy terjedt el nagy históriák azoktól akik felhaborodtak mert nem kerültek be, bár lehet pont ezzel nyertek
2019. márc. 7. 22:02
 47/48 anonim ***** válasza:
100%
Én bekerültem volna, de sokkal jobb helyre mentem.
2019. márc. 8. 14:56
 48/48 anonim válasza:
61%

Nos mi idén felvételiztünk kilencedikbe.

Többesszámot fogok használni, mert ikreim vannak.

A tapasztalataink:

A felvételire a"kreatív szövegalkotás" kamu. Egyszerűen ki kell húzni egy témakört, van hozzá 5 átfogókérdés és válaszolni kell rá. AZ egyik felvételi bizottság szivatott, örült, ha hiányosságot talált, a másik fásult volt. Az egyik bizottságban mindent elkértek, amit vinni kellett: félévi bizi, olóklevelek, ellenőrző, saját alkotás, a másikban,a fásultban SEMMIT.

Az felvételi vagy egy órát csúszott. A gyermekeim benyomása az volt, hogy angyon fásult mindenki. A fiam kiakadt azon, hogy a takarító néninek végig vigyázban kellett állni a folyosón fertőtlenítővel. Voltunk pár suliban, de ilyet sehol nem láttunk.

Mindkét gyermekem maximális pontot kapott és bejutó helyen lett rangsorolva, de nem választották a Kosztolányit. Nem éreztük a gyerekközpontúságot.

A felvételi kiírás: már MINDEN iskola kitette a végleges jegyzéket, a Kosztolányinak 4 nappal azután sem sikerült. Emailt sem kaptunk (amit szintén minden iskola kiküldött)

Összességében szerintem nekik az 9-es osztály nyűg. Ők a negyediktől jövő gyerekeket és struktúrát szeretik. A felvételire nagyon meg kell tanulni a tételeket, ha valaki oda akar menni. És lutri, hogy milyen bizottsághoz kerül

2021. ápr. 27. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!