Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A budapesti I. kerületi...

A budapesti I. kerületi Kosztolányi Dezső Gimnáziumban milyenek a tanárok?

Figyelt kérdés

Szóbeli felvételi vizsga nincs, de van valamilyen "elbeszélgetés".

Mit tudtok erről a beszélgetésről?

Milyenek a tanárok a beszélgetésen? Kedvesek?

Nagyon izgulós típus vagyok. Félek, hogy milyen lesz a beszélgetés.

2017. márc. 2. 23:44
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

Nem mintha számítana már, de az én lányom 27 helyet csúszott hátra, miután felkerültek a pontok.

A felvételin csak beszélgetésnek kellett volna lennie, de volt hangos olvasás, szövegértés. Ráadásul rákérdeztek, hányadik helyen jelölte meg az iskolát...

Furcsa hely, az biztos!

2017. márc. 10. 22:34
 32/48 anonim ***** válasza:
Én is hátrébb csúsztam,178-ról,209.:D :D..
2017. márc. 11. 08:21
 33/48 anonim válasza:
Én is voltam szóbelizni a suliban és velem nagyon kedvesek voltak a tanárok, pedig nem vagyunk gazdagok. Igaz, én a D bizottságnál voltam. 5-ös átlagom van, az ideiglenes listán 10. lettem. Meglepődtem amikor megláttam hogy másoknak milyen tapasztalatai vannak a sulival kapcsolatban :/ Most elbizonytalanodtam, mert ez a Kosztolányi van az első helyen. Írtátok hogy új lista került ki és meg akartam nézni de nem találom!Nem létezik az a weblap amin volt az előző lista! Szerintetek most mi van?? :000
2017. márc. 15. 23:09
 34/48 A kérdező kommentje:

Itt van az a lista, amelyiken a pontszámok vannak:

[link]

Az előző, téves listát már nem találom.

Az a két tanárnő, aki szemétkedett, a "B" bizottságban volt. Valószínű, hogy az egyik (fekete hajú) nem csak tanárnő, hanem igazgatónő!

2017. márc. 16. 07:28
 35/48 anonim ***** válasza:

Nem értem, mit képzelnek magukról.

Tavaly a felvettek közül a legalacsonyabb rangsorszáma valakinek:

368 volt!

GRATULÁLOK!

2017. márc. 16. 07:46
 36/48 Lenke Bácsi válasza:

Saját tapasztalat: leveleztem eddig 3 db gyerekkel, akik oda járnak. Ők teljesen mást mondtak a suliról, mint ami itt lejött, azon meg csak röhögtek, hogy a Kosztolányi Gimnázium valamiféle elitszülős, gazdagszülős suli lenne.

Így ez felvételis sztori, a maga egyoldalúságában általánosítva, szerintem egy komplett baromság.

Mi pl. kifejezetten egy szegény vidéki településről mentünk oda felvételizni, és a gyerekkel (4-edikes) tök aranyosak voltak a felvételiztető tanárok, plusz maximális szóbeli pontszámot kapott.

Elhiszem, hogy aki megalázva érezte magát, ő esetleg "kifogott valamit" de nekünk meg teljesen mást mondtak, akik oda járnak a valóságban, és más volt a személyes felvételis tapasztalatunk is.

Ezért érdekelne inkább azoknak a véleménye, akik nem csak felvételizni voltak ott, mert az már nekünk is megvolt, hanem oda is járnak a valóságban.

2017. ápr. 13. 17:10
 37/48 anonim ***** válasza:

Nem tudom, kivel leveleztél, velem biztos nem. Én oda járok, és mondhatom, nem minden tanár ilyen, de vannak olyanok, akik kivételeznek a "fontosabb" gyerekekkel, a kevésbé "fontos" gyerekeket pedig lenézik.

A "fontosságot" nem a tudásuk alapján döntik el.

Hallottam én is arról, hogy voltak olyan bizottságok, amelyeknek a tagjai szándékosan megalázták a gyerekeket, de nem mindenkit. Ez tavaly volt, amikor felvételiztem. Nekem szerencsém volt, de az egyik barátomnak nem, mert egy ilyen bizottsághoz került.

Azt még tudni kell, hogy a nyolcadikos tanulókat csak egy ismerkedő beszélgetésre hívták, nem szóbelire, és a beszélgetést nem pontozták!

2017. ápr. 13. 23:56
 38/48 anonim ***** válasza:

Mondjuk az ismerkedő beszélgetésben nincs hangos olvasás, és szövegértés. A gyerekemtől viszont ezt kérték, róla meg nemigen kérdeztek...

Van egy ismerősünk, akinek a kislánya negyedikes, ő is felvételizett, nekik nem volt rossz tapasztalatuk. Nem tudom, mi alapján ítélnek...

2017. ápr. 14. 00:31
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

A nyolcadikosoktól követelték a hangos olvasást és a szövegértést, majd szigorú arckifejezéssel, ingerülten, megalázó stílusban beszéltek valamennyi gyerekkel.

Olyan gyermekkel is megtették ezt, akinek ötöse van magyar nyelvből és irodalomból, és aki máshol a szóbeli vizsgákon maximum pontokat kapott. Szóval, rendes, okos és ügyes gyerekekkel is megtették!

A honlapon viszont azt hirdették, hogy nincs szóbeli, és nem pontozzák. Ez egy "ismerkedő beszélgetés" kellett volna, hogy legyen, a gyerekre viszont nem volt senki kíváncsi!

2017. ápr. 14. 10:44
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem nevezném baromságnak, és "sztorinak" azt, amikor több ember, egymástól függetlenül szerez ilyen negatív tapasztalatokat.

Több gimiben felvételiztem, és mindenhol korrekt módon bántak velem, volt, ahol a maximum pontszámot kaptam, és volt, ahol 50 pontból 35 pontot, vagy 40 pontot kaptam, és minden esetben elmondhatom azt, hogy ez korrekt volt, mert valóban ennyit tudtam!

A Kosztolányi az egyetlen gimi, ahol egyértelműen valami nincs rendben. Nem minden bizottságban szemétkedtek, de sajnos ilyen is volt, hogy nagyon durván megalázták a gyerekeket.

Ahogy olvasom a hozzászólásokat, nem a 4. osztályos kis gyerekekkel tették ezt, hanem a 8. osztályosokkal.

Indok nélkül ilyen sok ember nem panaszkodna. Olvastam a bejegyzéseket több gimiről, és mondhatom, hogy sehol nem voltak ilyen problémák.

2017. ápr. 14. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!