A budapesti I. kerületi Kosztolányi Dezső Gimnáziumban milyenek a tanárok?
Szóbeli felvételi vizsga nincs, de van valamilyen "elbeszélgetés".
Mit tudtok erről a beszélgetésről?
Milyenek a tanárok a beszélgetésen? Kedvesek?
Nagyon izgulós típus vagyok. Félek, hogy milyen lesz a beszélgetés.
Nem mintha számítana már, de az én lányom 27 helyet csúszott hátra, miután felkerültek a pontok.
A felvételin csak beszélgetésnek kellett volna lennie, de volt hangos olvasás, szövegértés. Ráadásul rákérdeztek, hányadik helyen jelölte meg az iskolát...
Furcsa hely, az biztos!
Itt van az a lista, amelyiken a pontszámok vannak:
Az előző, téves listát már nem találom.
Az a két tanárnő, aki szemétkedett, a "B" bizottságban volt. Valószínű, hogy az egyik (fekete hajú) nem csak tanárnő, hanem igazgatónő!
Nem értem, mit képzelnek magukról.
Tavaly a felvettek közül a legalacsonyabb rangsorszáma valakinek:
368 volt!
GRATULÁLOK!
Saját tapasztalat: leveleztem eddig 3 db gyerekkel, akik oda járnak. Ők teljesen mást mondtak a suliról, mint ami itt lejött, azon meg csak röhögtek, hogy a Kosztolányi Gimnázium valamiféle elitszülős, gazdagszülős suli lenne.
Így ez felvételis sztori, a maga egyoldalúságában általánosítva, szerintem egy komplett baromság.
Mi pl. kifejezetten egy szegény vidéki településről mentünk oda felvételizni, és a gyerekkel (4-edikes) tök aranyosak voltak a felvételiztető tanárok, plusz maximális szóbeli pontszámot kapott.
Elhiszem, hogy aki megalázva érezte magát, ő esetleg "kifogott valamit" de nekünk meg teljesen mást mondtak, akik oda járnak a valóságban, és más volt a személyes felvételis tapasztalatunk is.
Ezért érdekelne inkább azoknak a véleménye, akik nem csak felvételizni voltak ott, mert az már nekünk is megvolt, hanem oda is járnak a valóságban.
Nem tudom, kivel leveleztél, velem biztos nem. Én oda járok, és mondhatom, nem minden tanár ilyen, de vannak olyanok, akik kivételeznek a "fontosabb" gyerekekkel, a kevésbé "fontos" gyerekeket pedig lenézik.
A "fontosságot" nem a tudásuk alapján döntik el.
Hallottam én is arról, hogy voltak olyan bizottságok, amelyeknek a tagjai szándékosan megalázták a gyerekeket, de nem mindenkit. Ez tavaly volt, amikor felvételiztem. Nekem szerencsém volt, de az egyik barátomnak nem, mert egy ilyen bizottsághoz került.
Azt még tudni kell, hogy a nyolcadikos tanulókat csak egy ismerkedő beszélgetésre hívták, nem szóbelire, és a beszélgetést nem pontozták!
Mondjuk az ismerkedő beszélgetésben nincs hangos olvasás, és szövegértés. A gyerekemtől viszont ezt kérték, róla meg nemigen kérdeztek...
Van egy ismerősünk, akinek a kislánya negyedikes, ő is felvételizett, nekik nem volt rossz tapasztalatuk. Nem tudom, mi alapján ítélnek...
A nyolcadikosoktól követelték a hangos olvasást és a szövegértést, majd szigorú arckifejezéssel, ingerülten, megalázó stílusban beszéltek valamennyi gyerekkel.
Olyan gyermekkel is megtették ezt, akinek ötöse van magyar nyelvből és irodalomból, és aki máshol a szóbeli vizsgákon maximum pontokat kapott. Szóval, rendes, okos és ügyes gyerekekkel is megtették!
A honlapon viszont azt hirdették, hogy nincs szóbeli, és nem pontozzák. Ez egy "ismerkedő beszélgetés" kellett volna, hogy legyen, a gyerekre viszont nem volt senki kíváncsi!
Nem nevezném baromságnak, és "sztorinak" azt, amikor több ember, egymástól függetlenül szerez ilyen negatív tapasztalatokat.
Több gimiben felvételiztem, és mindenhol korrekt módon bántak velem, volt, ahol a maximum pontszámot kaptam, és volt, ahol 50 pontból 35 pontot, vagy 40 pontot kaptam, és minden esetben elmondhatom azt, hogy ez korrekt volt, mert valóban ennyit tudtam!
A Kosztolányi az egyetlen gimi, ahol egyértelműen valami nincs rendben. Nem minden bizottságban szemétkedtek, de sajnos ilyen is volt, hogy nagyon durván megalázták a gyerekeket.
Ahogy olvasom a hozzászólásokat, nem a 4. osztályos kis gyerekekkel tették ezt, hanem a 8. osztályosokkal.
Indok nélkül ilyen sok ember nem panaszkodna. Olvastam a bejegyzéseket több gimiről, és mondhatom, hogy sehol nem voltak ilyen problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!