Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért válasszák olyan kevesen...

Miért válasszák olyan kevesen az informatikát, annak ellenére, hogy az egy elég jól fizető, elég kreatív munkakőr és a céges szolgáltatások is átlagon felüliek?

Figyelt kérdés

"Rab Árpád, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Információs Társadalom- és Trendkutató Központjának igazgatója szerint az informatikát nem csak azért érdemes kitanulni, vagy benne dolgozni, mert egy kreatív, és jól fizető lehetőség – ez egy olyan univerzális nyelv, mint régen a latin: rendszerszerű, logikus gondolkodásra tanít, e mellett pedig a kevés olyan szakmák egyike, melyekben valóban csapatmunkában lehet, és érdemes dolgozni. Minden projekt más- és más, új kihívások érik az embert, miközben a közvetlen környezete, akikre támaszkodhat ugyanaz marad."

"Rab Árpád szerint a leendő informatikusokra más szektorokhoz képest munkavállaló-centrikusabb, rugalmasabb munkahelyek várnak. „Az informatikai szféra munkaadói értették meg legjobban a korszerű munkaerőpiac kihívásait – itt a legjellemzőbbek a beosztottaknak nyújtott különféle szolgáltatások vagy egyezségek, legyen az akár sportolási támogatás, atipikus munkavégzés, vagy családbarát időbeosztás. Ha megfelelő színvonalon végzed a munkát, ebben a szférában van a legtöbb lehetőség a munkavégzés testre szabására."

[link]

2017. jan. 27. 19:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A többi hozzászólást sak gyorsan átfutottam, kicsit mádabb téma felé ment ahogy láttam, ahhoz bem tudok hozzászólni. De a fő kérdédre válaszolva, hiába fizet nagyon jól az informatika én nem tanulnám azt ugyanabból az okból amiért mérnök se lennék. Hiába könnyű bekerülni és fizet jól nem érdekel ez a pálya, plusz nem vagyok jó annnyira fizikából és matekból hogy el tudjam végezni. Tudom milyen sok előnye van ennek a szakmának, de ha beleszakadok se biztos, hogy el tudnám végezni. Tekintve mennyien esnek ki ezekről a képzésekről, gyakran olyanok akik már infós szakközépből vagy infó tagozatós gimiből jöttek nekem valószínűleg esélyem se lenne. Szerintem sokan vannak akik hasonló logika alapján nem is jelentkeznek vagy éppen egy másik pálya az álmuk (pl orvosi, gazdasági pálya).
2017. jan. 28. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!