Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Továbbtanulás (végső kétségbee...

Továbbtanulás (végső kétségbeesés)?

Figyelt kérdés

19 éves, érettségi (és felvételi( előtt álló lány vagyok.

Megpróbálom röviden összefoglalni az érdeklődési körömet, erősségeimet és gyengeségeimet.

Szeretek:

- utazni

- nyelveket tanulni

- kreatív lenni

- dolgokat megszervezni, szervezkedni-rendezkedni

- másokat irányítani, de közben persze együttműködni velük

- mások munkáját ellenőrizni

- a saját ötleteimet alkalmazni

- de meghatározott szabály, minta alapján is szívesen dolgozom

Nem szeretem:

- monoton munkát végezni

- sokáig egyhelyben ülni

- feleslegesen és/vagy értelmetlen dolgokról beszélni

- fizika, kémia, illetve a matek geometria része

Erősségek:

- angolt felsőfokú, németet valamivel magasabb, mint középfokú szinten beszélem

- észérvekkel meg tudok győzni másokat

- gyors és általában jó döntéseket hozok

- logikus megoldásokat és megoldáshoz vezető utat találok

- ha egy témában jártas vagyok és érdekel, bő információt tudok róla átadni és sokat beszélni róla

( - állítólag szépen fogalmazok, na de ez nyilván relatív)

- kitartó vagyok, mondhatni szorgalmas is

-könnyen tanulom azt, ami érdekel és megfog

Gyengeségek:

- elsőre félénk vagyok (idővel megnyílok, csak nem 1 óra, mire megtalálom valakivel a közös hangot, hanem akár napok, hetek)

- gyakran szélsőségekben, végletekben gondolkodom

- nehezen határozom el magam... Mondjuk, ha megszületett a döntésem, akkor tűzön-vízen át megvalósítom

Ezek alapján milyen pályát tudnátok nekem javasolni?

Már ezer meg egy pályaválasztási tesztet kitöltöttem, tanácsadónál voltam, mindig más eredmény jött ki, mert sok minden érdekel, de talán egyik sem elég mélyen.

Köszönöm előre is!

2016. jan. 5. 20:49
 1/4 A kérdező kommentje:

Javítom: Nem szeretek*

Olyan foglalkozást keresek, amivel - legalábbis most úgy néz ki - el lehet majd helyezkedni és nem több tucat emberrel kell ülnöm a munkaügyiben, szóval nem egy büfészakot (mint pl ahogy hallottam, a nemzetközi tanulmányok ilyen).

Az sem baj, ha nem minimálbért keresnék az elkövetkezendőkben, de inkább szeressem a munkámat, mint hogy magas jövedelmem legyen, de kínszenvedés bejárni a munkahelyre.

2016. jan. 5. 20:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Turisztikai képzés,ha ilyen jó nyelvérzéked :)
2016. jan. 6. 00:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Milyen tárgyakkal szeretnél továbbmenni? Én javasolnám a jogot, de ha neked nem fekszik a magyar vagy a töri, akkor már felesleges.
2016. jan. 6. 09:31
 4/4 A kérdező kommentje:

A humán tárgyak közelebb állnak hozzám, de a matekot is megtanulom és nincs vele bajom.

A töri nálam magolós, az összefüggéseket sajnos nem mindig veszem észre két téma között.

2016. jan. 6. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!