Ilyet megtehet a tanár?
Gyerek... te itt csak önigazolásra vágysz. Hiába magyaráz el neked bárki bármit, te azt nem fogod fel, és ignorálod... le van szarva hogy te mihez szoktál.. egyedül a tanár joga és dolga eldönteni, hogy kitől mit, mikor, hogyan és miért kér számon. Neked ahhoz semmi közöd.
Neked egyetlen dolgod van: úgy készülni, hogy bármikor számot tudj adni a legjobb tudásoddal, akár visszamenőleg az egész félév anyagából. Hiszen amit átvettetek a kerettanterv szerint, azt neked bármikor, bármilyen esetben tudnod kell.
"nem az a fajta diák vagyok aki lusta,nem csinál semmit stb...mert azok akik ilyenek azok jogosan rosszak az adott tantárgyból...azonban én minden tőlem telhetőt megteszek"
Az, hogy mennyire vagy törekvő, a "szorgalom" jegybe számít bele. A matekjegybe CSAK az számít bele, hogy meg tudod-e csinálni a feladatot vagy nem:S
Értelek én, hogy neked most rosszul esik ez és úgy érzed, hogy kiszúrtak veled, de ez van - fel kell nőni! SENKI nem fog pátyolgatni SOHA! (Amúgy 17-es választ írtam, tehát nem tartom a tanártól jó pedagógiai módszernek az ilyen szúrópróbaszerű számonkérést, mert szerintem demotiváló, de hát a kérdés az volt, hogy megteheti-e, és igen, nyilvánvalóan megteheti:S)
Akik meg itt azzal jönnek, hogy mindig tudni kell mindent, nyilván szín kitűnőek voltak mindig mindenből! :)) Ugyan már, még egy valóban kitűnő diák sem szereti a hideg zuhany-szerű számonkérést!
tényleg ilyen elcseszett a legújabb generáció?
Én Biológiából álltam 2.00 -ra és volt 1 TZ 1 esem meg, 1 TZ 3asom, többi 2es de nem tudom már pontosan. Azt mondta a tanár hogy TZ ből nem lehet egyesem, úgy megbuktat, akármennyire is állok. Ja és ez biosz volt nem matek, a matek nagyon alap, a biosz meg kb csak az orvosnak kell.
És nem az igazgatóhoz mentem, hanem tudod mit csináltam?
Igaz hogy nem mentem be arra az órára, de utána az év legutolsó hetét végig tanultam :)
és nem buktam meg
egyébként a matek sokkal könnyebb mint bármit megtanulni, ha átlátod a dolgokat, megcsinálsz 1-2 típusú feladatot utána, már minden fog menni...
Egy jótanács, de komolyan jótanács; ne a körülményeket hibáztasd folyamatosan. Nem mindenki matekzseni, akinek ötöse van matekból. Nem csak matekzsenik vannak itt, akik soha nem voltak iskolások. Nem a tanár írta a megoldásaidat a dolgozatra, ami miatt 2,6 lett az átlagod, hanem te. Nem azért nem vagy jobb matekból, mert megszakadsz, de nincsenek meg a képességeid, hanem abba ringatod magadat, hogy nincsenek meg a képességeid, és mindenhol csak kicseszni akarnak veled, mert sokkal könnyebb. Itt is nekitámadsz mindenkinek, aki más véleményen van. Nem, szerintem se volt korrekt dolog, de a matekra nem emlékezni kell, elegendő gyakorlattal lesz egy kialakult számolási rutinod, mert ilyen az emberi agy. Ez nem képesség meg varázslat függvénye. Nyilván azt gondolom, hogy mivel az egész féléves anyagot kérdezte, lájtosan fog pontozni. Ne folyamatosan másokat támadj, csak mert valami nem jön össze, a maximalizmus nem ebben merül ki. Lehet, hogy éppen tényleg ki akart tolni veled a tanár (általában nincs okuk rá), de akkor is adott volt a lehetőség. A legszemetebb tanárnál is el lehet érni, hogy segítsen téged, ha látja a fejlődést. Ahelyett, hogy a sarokba vonulsz, és beleéled magadat egy eposzi szenvedésbe (láss csodát, én is onnan tudom, hogy egyszer megrántottak félévkor matekból, konkrétan az érettségin jöttem rá, amikor megszabadultam az órai nyomástól, hogy tulajdonképpen mindent tökéletesen értek, és használni is tudom), kezdj el máshogy hozzáállni. Egy embert sem ismerek, aki - amikor igazán megpróbálta, és lelkileg is beleállt - nem ért el nagyon jó eredményeket úgy, hogy semmi affinitása nem volt a matekhoz.
Tudom, hogy rossz és hihetetlen, és biztos vagy abban, hogy száz százalékosan igazad van, de száz százalékosan biztos vagyok benne, hogy amikor - az iskolás éveid során - elengeded ezt a hozzáállást, és (még ha a gyakorlatban nem is így szokott menni) abban bízol, hogy elsősorban a képességeid és a befektetett munkád függvénye, hogy milyen eredményeket produkálsz, szebb, boldogabb, sikeresebb pályafutásod lesz.
Egyébként velem többször is volt hasonló, de ha nem kaptam meg a jegyet, hát nabumm. Év vége, felvételibe beleszámító jegyek fontosabbak.
Egyébként egy humán tagozatoshoz méltatlannak tartom, hogy a "látom gondok vannak a szövegértéssel" jellegű személyeskedéssel éljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!