Ilyet megtehet a tanár?
Tévedés, bejelenteni sem kötelezettsége, sem a témazàrót se a félévit, se semmit. Neked mi dig úgy kell készülni az órákra hogy bàrmikor számonkérés esetén a legjobb tudásodról számott tudj adni.... ne éljetek álomvilágban...
És ha ez ennyire szúrja a pici kis igazsságérzeted, ne is menj egyetemre inkább. Vagy nőj fel addigra
Szerintem pedig ezt nem volt köteles bejelenteni, mert ez nem egy kötelező dolgozat volt, hanem egy LEHETŐSÉG, hogy jobb jegyet kaphass, tehát még ő volt a "jófej", hogy egyáltalán megpróbálhattad. (Más kérdés, hogy semmi értelme nem volt.)
Szerintem felesleges emiatt hisztizni. Nyeld le, majd kijavítod.
Az volt a kérdésed, hogy megteheti-e a tanár. Ha önigazolást szeretnél, teljesen érthető, de ettől még mindenki a véleményét mondja el, és nem rossz szándékkal, szóval értelmetlen vitatkozni/kiabálni/lepontozni őket érte. Megértem, hogy dühös vagy, de sajnos ez megtörténik. Igen, mind tudjuk, milyen az ilyen, mindegyikünknek volt ilyen tanára. Az, hogy maximalista vagy, viszont nem jogosít fel arra, hogy a 2,6-os átlagodért hármast akarj. Nem azért, tudom, hogy nem így megy, de aki maximálista, nem jobb jegyet vár, hanem tesz érte. Mindenki jobb jegyet akar, a nem-maximalisták is, de ez nem mindig így működik. Persze, hogy rossz érzés a kettes, de teperhetsz a hármasért következő évben. Senki nem fogja látni a félévi bizidet (technikailag ez csak egy tájékoztatás), és év végén sokkal jóindulatúbb lesz majd az összes tanár.
A miheztartás végett; a tanár röpdogát íratott veletek, amiből azt próbálja leszűrni, hogy mennyire ragadt meg az egész féléves anyag, nem volt köteles bejelenteni. Megint csak a miheztartás végett jelzem, hogy aki, megértette, de nem gyakorolta, sokkal rutintalanabbul fog hozzáállni a pár hónapos feladatokhoz (sokkal lassabban és nagyobb hibaszázalékkal), mint azok, akik nem übermatekosok, de sokat gyakorolták, már ha nem eszméletlen tehetségesek a matematikában, de akkor meg nincs szüksége javításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!