Ha egy elit gimibe vagyok elsős (benne van az első 5-10-ben a rangsorban), akkor a pesti Apáczait vagy Szent László Gimit ajánljátok? Mi a különbség? Mesélnétek nekem mind2 suliról, a csajokról, tanárokról, milyen a hangulat, stb. :D
A Szent László jó hely, bár nem tudom, hogy mennyire lenne "elit" neked, ha erre vágysz:)
A társaság nagyon vegyes, kicsit klikkes, de a lászlós-öntudat dolog mindenkiben benne van, szerintem:) Van néhány hihetetlen jó tanár, akikért már érdemes bejárni.
Nem tudom milyen lehetett 10-20 éve, amikor kemény iskolaként emlegették, most inkább otthonosnak, színvonalasnak, de emellett eléggé rugalmasnak mondanám.
Én a Lászlóba járok, most voltam 9.-es. Azt kell mondanom, hogy kellemesen csalódtam benne. Nagyon jó a hangulata, a tanárok eszméletlenül jófejek, a csajok rohadtjól néznek ki.:P
Ismerősöm Apáczaiba jár, és szinte csak rosszat mesél róla, tényleg éjjel-nappal tanulni kell, hogy bent tudjon maradni, alig van ideje bármi másra.:S
Apáczaiba jártam, és elképedve olvasom ezt az éjjel-nappal tanulni kell dolgot. Egyszerűen nem igaz. Vagy akkor ott már _komoly_ gondok vannak a felfogóképességgel.
Versenyistállónak viszont versenyistálló, gyakorlatilag szinte kötelező jellegű volt indulni a tagozatos versenyeken, azon kívül a matek tanárunk eléggé zokon vette már azt is, ha nem kapott szorgalmi (versenyfeladatok) beadandókat, a fizika tanárunk, ha nem mentél el az elvileg nem kötelező szakkörre, és ilyenkor bosszúból a dolgozatba be is került versenyfeladat. 4 éven át az egész osztály állandó kömal előfizető volt, és egy-egy tanárnál a kömal feladatok csinálása is úgymond kötelező volt. Ettől függetlenül én élveztem a 4 évet, nem is panaszkodásképp mondtam, bár azért voltak unfair dolgok (de hol nincsenek?), de nem árt tisztában lenni ezekkel, hogy itt ez a rendszer, nálunk legalábbis ez volt még. Amúgy Apáczaiba sem csak kockák járnak, sőt Fazekasból is ismerek sok embert, és oda sem. Jó volt a hangulat. Lehet meglepődtek volna sokan az osztályunkba belépve, hol járnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!