Nem igazán tudom mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között. Jelenleg emelt biológia-kémia szakon vagyok első éves. Jó lesz ez valamire a későbbiekben?
A pszichiáter orvos. A pszichológus pedig bölcsész. Ő inkább csak beszélget a páciensekkel,az orvos meg gyógyszerekkel is kezel.
A biosz-kémia jó orvosira és pszichológiára is. Vagyis pszichológiára nem kell kémia érettségi, orvosira kell mindkettő.
A pszichiáter írhat fel gyógyszert, a pszichológus nem. Az előbbi keres jobban, igaz többet tanul és magasabb szinten.
Ha nagyon ráfekszel a bioszra és kémiára akkor bekerülhetsz az orvosira, de azt elvégezni sem egyszerű. Szerintem pszichológusból több van, mint pszichiáterből, pont emiatt.
Utolsó, azt a pszichológust megnézném aki receptet ír...
Némely országban lehetséges, de Magyarországon kizárt.
Az előttem válaszolók jól kifejtették, a pszichiáter orvos, míg a pszichológus bölcsész. Relatív, hogy kinek mi a sok tanulás, mindkettőnek sokat kell, pszichiáternek nyilván többet, és részletesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!