Esti gimnáziumban is jogosult a szülő a családi adókedvezményre?
Figyelt kérdés
Édesanyám a kórházban dolgozik mint nővér, van egy nagy tesóm aki egyetemista. Én jelenleg 19 éves vagyok. Jövő nyáron leszek 20. Utána érdeklődtem a dolognak és mindenki mást mond. Esti gimnáziumban is jogosult a szülő ugyanazokra a kedvezményekre (diákigazolvány,családi pótlék,családi adókedvezmény mint a nappaliban?2016. aug. 28. 20:26
1/1 anonim válasza:
Ha esti gimnáziumba jársz, akkor 20 éves korodig kedvezményezett eltartott vagy, így családi pótlékot és családi adókedvezményt is 20 éves korodig igénybe vehet a szülő, feltéve ha addig jársz középiskolába. Ameddig te utánad folyósítanak családi pótlékot, addig a bátyád eltartottnak számít (ha nincs saját jövedelme és nem távoktatásos) és ha beviszitek a kormányhivatalba a hallgatói jogviszony igazolását, akkor 1300 Ft-tal több családi pótlékot fognak nektek folyósítani, amíg egyetemista és aktív a féléve. Diákigazolvány is jár neked, ha te tanulsz esti gimiben, bár nem ér annyit, mint a nappalis, pl. diákmunkát iskolaszövetkezeten keresztül estis diákigazolvánnyal nem vállalhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!