Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem kaptam kolit, albérletr...

Ha nem kaptam kolit, albérletre pedig nem futja, akkor ne is iratkozzak be az egyetemre, és oda az egész?

Figyelt kérdés

2016. aug. 10. 12:58
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
Rokonok, barátok? Hátha valakinél van 1 hely, ahol aludhatnál. Szociális kedvezmény? Azért csak van egy nagyon lepukkant albi olcsón valahol. Kérhetnél kölcsön egy kicsit másoktól.
2016. aug. 10. 13:02
 2/34 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg másik koli? Szobabérlés?
2016. aug. 10. 13:07
 3/34 anonim ***** válasza:
31%
Munka???
2016. aug. 10. 13:08
 4/34 A kérdező kommentje:

Amint írtam, albérletre nem futja, tehát szobát se tudok bérelni (még egy tyúkólat se a környező településeken), kezdőtőkém sincs többhónapos kauciókra..

Nincsenek rokonaim, barátaim, senkitől se tudok kölcsön kérni, nem is lenne értelme, mert nem tudnám miből visszafizetni.

Nappali képzésre mennék, maximum éjszaka tudnék dolgozni, aludni pedig muszáj valamikor.. Kiszámoltam, hogy ha kapnék kolit, és minden hétvégét végigmelózom, akkor nyomorogva, de megélnék valahogy, így viszont teljesen reménytelen az egész..

2016. aug. 10. 13:23
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem annyira kilátástalan a helyzet, mint amennyire érzed, hidd el nekem. Amikor 4 éve felvételiztem BSc-re én is egy hasonló helyzetbe kerültem: jelentkeztem az egyik koliba, elutasítottak és kb. 2 hétig azon gondolkoztam, hogy most mi lesz. Mert albérletre nem volt pénzünk és nyáron csak 2 hetet tudtam dolgozni (kisvárosban elég nehéz diákmunkát találni, össz-vissz 40 ezer forintot tudtam összehozni). És azért valljuk be, még egy olcsó albérlet is elég drága egy kollégiumhoz képest, főleg, ha még kauciót is kell fizetni (1 havit általában mindenhol kérnek).

Aztán az egyik ismerősnél tudtam helyet intézni magamnak, közben pedig jelentkeztem egy másik kollégiumba várólistára. Végül augusztus vége felé hívtak, hogy felvettek és vissza is mondtam az ismerősömnél a lehetőséget.

Melyik egyetemről van szó? Járd végig a lehetőségeket: ha van ismerős/rokon a városba, kérj tőlük segítséget. Ha van több kollégium, akkor add be a jelentkezést mindenhova. Vannak kollégiumok, ahol lehet vendégként aludni (éjszakánként kell fizetni). Ha nem laksz túl messze, akkor tömbösítsd az óráidat, így csak pár alkalmat kell hetente erre költened. Vagy megpróbálkozhatsz a bejárással. Tudsz igényelni diákhitelt, szociális támogatást, kaphatsz tanulmányi ösztöndíjat.

2016. aug. 10. 13:24
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

Másik kolesz?

Miért nem kaptál helyet?

Otthonról bejárás?

2016. aug. 10. 13:25
 7/34 A kérdező kommentje:

Gyerekek, kösz a tippeket, de higyjétek el végignéztem mindezt, amit írtok, nem a semmittevés után jutottam erre a végkövetkeztetésre, hogy ezt a kérdést kiírjam :D

250 km-re lakom a fővárostól, tehát az ingázás kizárva, a Pázmányról van szó, leánykollégiumokkal tele van az egyetem, kettő darab koli van, ahová mehetnek fiúk, 1-2 tucatnyi férőhellyel, egyházi működtetésű helyekről van szó, nagyon szigorú bemeneti követelményekkel. Mint írtam, nincs rokonom, sem senkim Pesten, akihez mehetnék. Jelentkeztem, ahány kollégiumba csak lehetett, mindenhonnan elutasító válaszokat kaptam, ha egyáltalán kaptam reakciót (általában nem).

2016. aug. 10. 13:34
 8/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire rossz a helyzeted, adhattál volna le szociális pályázatot, azon keresztül jó eséllyel bekerülnél a koliba.
2016. aug. 10. 13:34
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha bérelsz egy szobát, amit megosztasz más(ok)kal, simán kijöhet annyira az albi, mint a kolesz..
2016. aug. 10. 13:37
 10/34 A kérdező kommentje:
Szociális ösztöndíjra gondolsz? Koliknál nem találkoztam még ilyennel, hogy szociális pályázat.. Amúgy a helyzetem csak ennyiben rossz, mint amit leírtam alapproblémaként, sajnos (,,") nem vagyok sem fogyatékos, sem (fél)árva, sem cigány, stb. , ami miatt jogosult lennék bármilyen szociális támogatásra is..
2016. aug. 10. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!