Ha nem vagyok jogosult se ösztöndíjakra, se kollégiumra, és nincstelen csóró vagyok, akkor inkább ne is iratkozzak be mesterképzésre, hanem maradjak a szülifalvamban segédmunkásnak?
első, paraszt vagy
menj mesterképzésre, és dolgozz mellette valami diákmunkát
vagy hagyj ki egy évet és rakj félre pénzt
elég sok megoldás van általában egy problémára, harmadszorra feladni is ostobaság, nem hogy elsőre
Nem várom el az államtól, hogy eltartson, csak nappali képzés mellett nem tudok annyit diákmelózni, hogy abból ki tudjam fizetni a horribilis összegű lakbért, megéljek, és közben még alvásra is jusson időm..
Diákhitelt valószínűleg muszáj lesz felvennem, de azt is csak szemeszter közepén utalják, és egyelőre arra sincs pénzem, hogy felvonatozzak 300 km-t beiratkozni az egyetemre..
Kihagytam már így is 3 évet, de az a baj, hogy errefelé nemigen van munka, ahol lakom, nemhogy még olyan, amiből félre is tudnék tenni.. :D
Elvileg nem vagyok jogosult semmilyen támogatásra, mivel örököltem a kis viskót, amelyben lakom, és egyedül élek, nincsen 4 testvérem, (fél)árva sem vagyok, és cigány sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!