Ti várjátok a sulit és ha igen miért és melyik suliba jártok?
Ha jól csinálom, lehetek híres szobrász. Nagy konkurencia amúgy nincs.
Szobrokat csinálok, igen. A tárlatvezetéshez semmi közöm. Bár több közöm lehet, mint egy "átlagos" embernek, vagy mi. Tanulok művészettörténetet, érettségim is van belőle, stb.
Hogy mit lehet vele kezdeni... hát, ebbe még nem látok bele pontosan, de csóró szakma, legalábbis, ha nem vagyok rendkívül kreatív. Vagy másik megoldás: botrányt (és hírverést) okozó alkotások.
És amúgy, de. Michelangelo is járt "iskolába".
Sőt, volt egy konkrétan művészeti iskola Amerikában, a Bauhaus, nézz utána, ha érdekel. Az itthon Moholy-Nagy Művészeti Egyetem néven futó iskola is az egyik ottani tanárról kapta a nevét.
De ez szerintem itt senkit nem érdekel, így nem offolom még jobban szét a kérdést. Szorri.
Csak ezért kérdeztem mert egy művésznek nem egyetemet kell végeznie hanem kreatívnak kell lennie...
Persze erre mondják hogy nyers tehetség amit egy kis vezetéssel, alázattal ki lehet hozni... de hogy az egyetemnek ehhez mi köze azt nem értem.
Jó persze a régi ,,nagy művészek'' mind jártak iskolába mivel nem sok szegény tehette meg hogy festeget vagy épp egy 1.5x2-es kőtömböt farigcsál évekig mivel éhen halt volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!