Tetoválás viselete jól látható helyen a doktori képzésben, felsőoktatásban, ill. kutatóknál mennyire elfogadott?
(Illusztrációt privátban tudok küldeni, hogy mire gondolok.)
Nézhetnek furán, ha van és jelentkezni akarok, érhet hátrány?
Köszönöm a válaszokat!
Ne tedd! Igen, furán fognak nézni, főleg, ha látható intim helyen van! A felsőoktatás nem erről szól!
Rengeteg helyen felvesznek nőcskéket tisztázatlan okból, vannak doktori iskolák, ahol csak nők vannak PhD hallgatóként csupa férfi témavezető mellett (természetesen 95%-ban rendes nőkről van szó). Ahol túl sok tetovált, kikent-kifent hölgyemény van, ott valami nincs rendben a témavezetők háza táján! Valószínűleg nem a tudományos eredményért fognak "átnyomni" a doktori képzésen...
Úgy pedig mit ér az egész?
Egy gond van, hogy ezek a PhD hallgatók később oktatni fogják a hallgatókat, mert ott tartják őket azok, akik miatt fel lettek véve és a képzések színvonala leesik. Ez ilyen egyszerű. A témavezetőik, pedig lezüllenek...
Utolsó: baromi körülményes okfejtésed lényege, hogy aki tetovált, az hülye.
Körülményes egy idióta lehetsz. Te, aki különb vagy, nyilván, miközben olyanokat írsz, hogy "látható intim helyen"... ÁÁÁÁ, bakker.
A tetovált PhD hallgató nők a felsőoktatásunk szégyenei K-k, a témavezetőik pedig azok, akik őket futtatják, szégyen.
Ha "hülye" vagyok, boldogan viselem, mert legalább én tudom az igazságot, ami nektek nagyon, de nagyon fáj és ezt bájosan a tudtomra is adjátok, semmit sem ér a doktori iskolátok...
"látható intim hely" :D Köszönöm, ezen jót nevettem. :)
Ahogy észrevettem, egyre elfogadottabb amúgy a tetoválás a mindennapi életben és ennek hatására a felsőoktatásban is. Nem számít már olyan kirívónak, egyre több hallgatónak van tetoválása, sokaknak elég nagy vagy nehezen takarható. Amúgy a képzés során ez nem jelenthet hátrányt, külső alapján nem lehet megítélni más teljesítményét. Szakmailag és erkölcsileg se helyes, ha emiatt hátrány érne, ezért nem hiszem, hogy nagyon szívóznának emiatt a képzés során, mert ez inkább az oktatóra/kutatóra vesz rossz fényt. Miután végeztél lehet ez hátrány, de a képzés során nem valószínű. Az meg hogy furán nem semmit nem jelent, mindenki ítélkezik mindenki felett első látásra, de nem szokás felsőoktatásban ezt szóvá tenni vagy emiatt szívózni.
Másfelől ahogy néhány PhD hallgató (meg néhány oktató) kinéz egy tetkó már nem is olyan extrém. :) Meg őszintén, ha valaki bevállal egy tetkót, amit nem tud eltakarni, akkor meg vállalja büszkén és ne ezen szorongjon, hogy jaj mit szólnak máson. A tetkó már megvan, valószínűleg marad. Ha doktori képzésre szeretnél menni ne ez akadályozzon meg, hogy vajon furán néznek-e majd.
12-es: "látható intim hely" - ez logikátlan.
"A felsőoktatás nem erről szól" - pontosan, nem arról szól, hogy az embert a külseje alapján osztályozzuk, hanem a felkészültségével arányosan.
"Kikent-kifent nőcskék" - naszóval, ha sminket hord, már csak buta lehet, ergo minden mai lánynak, aki egyetemre szeretne járni, úgy kellene kinéznie, mint Marie Curie (elnézést a hasonlatért, csupán a generációs és divatbeli különbségek végett használtam).
Ezért tart ott a magyar oktatás, ahol....
Boldogan viseled, hogy hülye vagy, hát erről van itt szó, mások meg boldogan viselnek egy-egy mintát a testükön... hol a különbség? Neked is jogod van, nekik is... előítéletes vagy. Elhiszem, hogy láttál olyat, ami az elméleted támasztotta alá, de tudod, hogy ez nem így működik... vagy ha nem tudod, hát tényleg van okod boldogan viselni a pecsétedet. Én tetovált vagyok és doktorálok. Fontos tudni, hogy a tinta nincs kihatással az intellektusra. Egy József Attila versidézet olvasható rajtam. A pokol tüzén fogok elégni.
Ja, arról, hogy k lennék: 16 éves korom óta ugyanazzal a férfival vagyok, soha más hozzám nem ért. A többi doktorandusz (5 fiú és 4 lány) közül négyen tetováltak, mindenki publikált szerző és tanít.
Van neked, kedves hozzászóló, egy szűkös mikrokörnyezeted, ahol megfigyelted a hülyeségeket, de el kellene jutni odáig a törzsfejlődésben, hogy egy akváriumban nem tanulmányozhatod a világ összes halát.
Addig is, míg ez nem megy, korlátolt vagy, és ha te ezt szívesen viseled, akkor ugyan mivel vagy jobb egy tetováltnál, aki egy idézetet, rajzolt visel?
Van hova fejlődnöd.
"Ha "hülye" vagyok, boldogan viselem, mert legalább én tudom az igazságot"
Az az igazság, hogy nem, nem tudod. A tetoválás azért egy ellentmondásos téma, mert akinek nincs, az sosem fogja tudni a teljes igazságot, csak kívülről ítélkezik, meg ugat. Az ilyen habzó szájú elmebetegek, mint te vagy, mindennaposak, de mások élete nem a te véleményed körül forog. Értsd: mindenki tojik rá, mit gondolsz. Nem fáj az igazság, hanem az emberből ösztönösen előjön az igény, hogy megmagyarázza, megértesse, persze ez hamvába holt kísérlet lenne. Hiába fájna az igazság, a tetoválásom is megmarad és te is.
Meggyőzni nem lehet a hozzád hasonlóan gondolkodókat, azt viszont sosem értettem, hogy a fajtád miért nem tudja a véleményét megtartani magának, ahogy az igazán intelligens emberek teszik. Ehelyett mérgezed magad ezzel a gyűlöletbeszéddel, szinte látom, ahogy puffogsz magadban ezeknek az embereknek a láttára... jó ez neked? mert ha igen, semmi baj nincs.
Azt szoktam kérdezni a nézőpontod képviselőitől, hogy ha most TE magadra varratnál valamit, hülyébb lennél? Nem, ugyebár. Na ugyanígy én sem lettem hülyébb semmivel, mikor kisétáltam a szalonból azon a szép délutánon anno.
Ugyanakkor nem értem, a tetoválásokról beszélünk, a végén már a doktori iskola az értéktelen... tetted te a lábad valaha be egy doktori iskolába? Nem arra gondolok, hogy a folyosón láttad-e az ott dolgozókat, hanem jártál-e oda. Persze, hogy nem. Ha jártál volna, tudnád, miből áll a tudományos munka és a fontossági sorrendben hányadik helyen áll egy kikandikáló tetoválás.
Hasonlóképpen érzek, mint az előttem szóló: itt valakinek nagyon savanyú a szőlő! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!