Tetoválás viselete jól látható helyen a doktori képzésben, felsőoktatásban, ill. kutatóknál mennyire elfogadott?
(Illusztrációt privátban tudok küldeni, hogy mire gondolok.)
Nézhetnek furán, ha van és jelentkezni akarok, érhet hátrány?
Köszönöm a válaszokat!
"Ez nem az a társadalmi réteg, amelyiknek igénye van ilyesmire."
Mennyire fel tud engem idegesíteni ez a kasztokban gondolkozó, fennkölt mentalitás.
Egyébknt szerintintem kutatóknál nem annyira vészes, bár mindenképpen előny, ha el tudod rejteni adott esetben.
Betegellátás területén pedig sajnos még mindig ki veri a biztosítékot sokszor. Mert ugye ez a lényeg, nem az, hogy ki milyen színvonalon végzi a munkáját.
Volt már tetovált kormányzónk is...
Itthon sok baj van az oktatással, nagyon sok fejben kellene rendet tenni. A "poroszos" hozzáállás már elavult (nem a tudás minősége, hanem mennyisége a lényeg; teljesítménykényszer már alsóban is;stb...).
Angliában teljesen elfogadott a tetoválás, elég gyakori is, és mintha jobban menne ott az élet - tetováltan.
Most őszintén, az a tanár, amelyik már előre elkaszálja, vagy hátránnyal kezeli a tetovált hallgatót, az morálisan elbukott, mivel - főleg a felsőoktatásban - a tudást mérjük, PHD esetében pedig a rátermettséget, nem a kinézetet. Tudtommal kinézetre még senkinek sem adtak tudományos fokozatot, vagy ha igen, az annyit is ér!!
Szóval vaskalapos kollégák, szerintem koncentráljanak a nebuló tudására!
S ha már itt tartunk, a tetoválást ellenzik, szankcionálnák, de férfi kollégáim igencsak jó néven veszik, ha a dekoratív diáklány mély dekoltázzsal megy a vizsgára - az nem zavaró? Az nem csapja ki a biztosítékokat?
A kutatókat tudományos teljesítményük, eredményességük, publikációs mutatóik alapján értékelik, senkit nem érdekel, hogy kinek milyen a megjelenése. Ez az egyetemekre általában is jellemző.
Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy az egyetemi oktatók, kutatók, doktoranduszok körében a tetoválás nem elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!