Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek ezzel most elronto...

Szerintetek ezzel most elrontom az életem?

Figyelt kérdés
Mindig maximalista és jó tanuló voltam, most mennék egyetemre és földrajz szakot választottam (azon belül idegenforgalmi irányba szeretnék menni, csak a turizmushoz még kevés pontom volt) és mindenki azt mondja, hogy elpazarolom az életem, meg inkább mentem volna orvosnak vagy közgazdásznak. De én úgy gondolom, hogy ez nem örökre szól,utána akár megcsinálhatok egy másik szakot, kaphatok egy versenyképesebb diplomát is, ha ez mégsem jött össze, vagy ezt rosszul gondolom szerintetek?
2016. júl. 19. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:
54%
A saját életedet te éled, ne másokra hallgass, és azt tanuld, ami érdekel. Minden szakmával el lehet helyezkedni, csak rajtad múlik ;)
2016. júl. 19. 18:17
 2/3 anonim ***** válasza:
Én most fogok végezni a szakomon (anglisztika). Viszont azóta elkezdtem egy másik nyelvet is tanulni az egyetemen kívül, és néha gondolkozom azon, hogy mi lenne, ha majd később ezzel helyezkednék el, és nem feltétlenül az angollal (bár valószínű, hogy a kettő együtt jó lesz majd). A másik nyelv tanulásánál is sokat segítettek az anglisztikás tapasztalataim, mivel sok nyelvészetes óránk van. Úgy gondolom tehát, hogy nem felesleges azt a szakot választani, amit szeretnél, mert még ha nem is teljesen biztos, hogy azzal fogsz elhelyezkedni a végén, előfordulhat, hogy jól jön az ott megszerzett tudásod valamilyen más helyzetben. És valóban, ha mást szeretnél utána, nem leszel lemaradva semmiről.
2016. júl. 19. 18:18
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Azt csináld, amit igazán szeretnél.

Én voltam olyan jó tanuló, hogy simán felvettek volna orvosnak vagy ügyvédnek, mégis tanár lettem, mert ez volt az álmom. Lehet, hogy tizede a fizetésem, ráadásul a tanári hivatás társadalmilag sem a legelismertebb, mégis boldogabb vagyok, mintha bármi mást csinálnék.

27/N

2016. júl. 19. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!