Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nyáron pihenjek vagy készüljek...

Nyáron pihenjek vagy készüljek BME-VIK első évemre?

Figyelt kérdés

mérnök infót fogok tanulni.

közép matekból érettsigiztem az 91% lett, emelt infom az 86% lett, bár tudom nincs sok köze ahhoz amit ott fogok tanulni.

jártam matek faktra tanultunk deriválni,integrálni de már elfelejtettem.

fizikábol nem érettsigeztem, már 3 éve nem tanultam, a fizika sose ment jól, fizikától félek..

szóval, pihenjek még nyáron és élvezzem ki a szabadságot mert egyetemen olyan ugyse lesz vagy készüljek matekkal, fizikával az első évre?

2016. júl. 17. 18:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem annyira. A kulcsa sok gyakorlás. Majd a korábbi zh-kat gyakorold be, meg azt az oldalt, amit küldtem, ahol a fogalmak, állítások vannak. Tudsz haladni hétről hétre az anyaggal, gyakorolni kell amiket tanulsz majd. Feladatokat leginkább.
2016. júl. 17. 23:43
 12/21 anonim ***** válasza:
21%
fizikából ami szerintem célszerű: minden gyakon figyelni, és a vett témaköröket megkeresni a hudson-nelsonban, és azokat is jól áttanulmányozni
2016. júl. 18. 02:56
 13/21 anonim ***** válasza:
72%
Én a fizika 1,2-t is most csináltam infón, ha nem érted az egészet akkor is megoldható régebbi zh sorok alapján. A matek (analízis 1) az amitől félni szokás, lényegesen többen buknak abból. A másik matekos tárgyra (Bevezetés a Számításelméletbe 1.) meg amúgy se nagyon tudsz felkészülni előre, de nem is feltétlen érdemes, mert rendkívül jók belőle az előadások és a gyakorlatok is, ettől függetlenül nehéz. Hajrá :)
2016. júl. 18. 06:31
 14/21 A kérdező kommentje:
és mit takar a bevezetés számitáselméletbe tantárgy? nehéz, miket tanultok ott? erre lehet készülni?
2016. júl. 18. 11:08
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

annyit takar hogy egyáltalán nem bevezetés, kőkemény dolgokat mondanak ott :D

itt van a bsz és bsz2 eredmények

[link]

[link]

bsz1-ből eleve csak 73% kapott aláírást, és ezeknek a fele megy csak át vizsgán (nálunk anno így volt)

bsz2-ből is kb 73% ment át, (de már kb 150-el kevesebb emberből) akiknek ugyanúgy a fele megbukik a vizsgán. és akkor a kezdeti 700 emberből úgy 200 aki teljesíthette a 2 tárgyat és nem fog kapásból csúszni :D

2016. júl. 18. 13:01
 16/21 A kérdező kommentje:
arra gondoltam hogy egész évben folyamatosan fogok majd tanulni, igy jobb eselyem lesz hogy átmenjek?
2016. júl. 18. 13:28
 17/21 A kérdező kommentje:
vagy miért buknak meg ilyen sokan? van ismerösöm aki informatikat tanul angliaban, es ott sokkal kevesebben buknak meg.
2016. júl. 18. 13:32
 18/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem VIK-es vagyok, így valaki ezt még jobban meg fogja nálam válaszolni hamarosan. Alapvetően az alacsony ponthatár, és a közép matek érettségi követelmény sok mindenért okolható. Másodsorban pedig, ahogy majd te is meglátod, az egyetem teljesen más, mint a gimnázium. Nem annyira kötelező órákra járni, meg folyamatosan tanulni. Rengeteg a buli, egyéb elfoglaltság. Nincsenek annyira gyakran számonkérések, viszont amikor vannak, azok nehezek, és nem elég pár nap 4-5 hét anyagának elsajátításához. BME-n két nagyobb számonkérési időszak van a vizsgaidőszakon kívül, és ezek önmagukban egy érettségi anyagát ölelik fel. Olyan kitartásra van szükség, amit gimnáziumban kevesen sajátítanak el. Akit nem érdekel igazán a szakja, abból nem lesz mérnök. Nem az ész dönt, hanem inkább a szorgalom.
2016. júl. 18. 14:10
 19/21 anonim ***** válasza:
21%
Igazából nem a szakmát fogják veled megtanítani, hanem túlélési technikát kell elsajátítsál, és akkor átmész aminek a következménye az lesz, hogy szakmailag milyen okos vagy mert átmentél. Van egy-két jó oktató, fiatal docensek, akik tudnak tanítani. Ha minden oktató ilyen lenne nem lenne gond. De aki még a saját diáját sem tudja rendesen felolvasni, attól mit várhatnánk. Egy a lényeg tanulj sokat, gyakorolj sokat, bulikat felejtsd el, csak a tanulás. Csináld meg a feladatokat újra és újra, hogy kívülről, fejből menjenek egészen addig. Az első naptól kezdve gyakorolj és már most kezd el a fentiek szerint. Analízis, Prog C, egy kis fizika. Aztán a java csak ezután jön. Lesznek majd ilyen bevezetés a Matematikába, meg Fizikába. Ezeket nem ajánlanám, mert nem oldja meg a gondod, inkább gyakorolj 0. Zh-kat matekból most, mint az előbbi 2 kredites tantárgyak, mert nem hatékonyak. Meg párhuzamosan semmi értelme tanulni ezeket a bemelegítő tárgyakat a főtárgyakkal.
2016. júl. 18. 14:36
 20/21 anonim ***** válasza:
33%
annyi értelmük van hogy beszámítanak szabválba, így később kevesebb szabvált kell majd csinálnod, mert e bevmat és bevfiz igencsak egyszerű tárgyak.
2016. júl. 18. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!