Ti mit választanátok a helyemben?
Költözés miatt új iskolát kell választani (9.-es leszek). Megnéztünk egy sulit, nagyon tetszett, szimpatikus volt illetve (volt) osztálytársam is oda fog járni suliba. Viszont azon a szakon ami érdekel már nincs hely pedig 4 36 fős osztályt indìtanak. Azt mondta anya hogy erre a szakra mindig sokan jentkeznek, túljelentkezés van más iskolában is. Az egyik szakon van hely, de oda a suli májusban rendkìvüli felvételit hìrdetett mert alig jelentkeztek arra a szakra. Ez a szak nem nagyon érdekel illetve a kémiára hasonlìt leginkább ez a szak, kémiából 3-as lettem (többiből 4-5). Azt mondta igazgatóhelyettes hogy az alapoktól tanuljuk a kémiát és a nulláról kezdjük az angolt, pedig 6 évig tanultam. Ha a kémiát újból tanuljuk nekem az csak jó mert lehet jobban megértem de feleslegesnek érzem a 6 év angoltanulásomat és a központit is feleslegesen ìrtam meg, feleslegesen készülünk rá heti 5-6 órában mert nem is nézik itt.
Nagyon tetszik a suli, kedvesek voltak mikor bent voltunk, jó környéken van, jó a tömegközlekedés és oda fog járni az egyik barátom csak másik szakra.
Ti maradnátok ennél a sulinál vagy keresnétek másikat? Szerdáig van időm dönteni.
Már a kémiától nem félek, de az angoltól igen hogy aludni fogok órán :(
Szakgimibe megyek
Amelyik szak érdekel szinte mindegyik suliba telt :(
És attól is félek hogy jó barátok voltunk ott meg sz@rni fog már a fejemre, hozzám se fog szólni stb.
Nincs lehetőség angolon kívül más nyelvet választani?
Az angolt pedig iskolán kívül folytatni akár tanár segítségével, így pár év múlva akár 2 nyelvvizsgád is leht ha jó érzéked van a nyelvhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!