Melyik iskolát választanátok? Hogyan állítanátok fel a sorrendet?
8.-os lány vagyok és fogalmam sincs mivel szeretnék foglalkozni. Megnéztem a városunk iskoláinak honlapjait és utána néztem a véleményeknek. 3 iskola esélyes (nem sorrendbe írom) :
1, erős gimnázium, matek-infó, nagyon jó iskola, de inkább az informatika érdekelne viszont csak így lehet tanulni, matekból 3,16 az átlagom :((
2, gimnázium és szakközépiskola, a, szakközép. része-infó szak, erős az informatika oktatás, jókat hallottam róla, szigorú tanárok vannak, ha maradnék +1 évet kapnék egy szakmát is, b, esetleg a gimi része, 4 éves, kis osztálylétszám (ami nagyon tetszik), és a kiemelten jó tanulmányi eredményt és közösségi munkát havi rendszeres ösztöndíjjal jutalmazzák illetve van tánc emellett dráma óra is, viszont úgy hallottam fizetős iskola és több 10 ezer/hó
3, eü. középiskola, szociális ágazat (kisgyermekgondozó-, nevelő), jót rosszat hallottam róla vegyesen, ha maradnék +1 évet kapnék szakmát is, viszont mivel eü. suli szerintem kell kémia amiből 3,3 az átlagom :((
Eddig ezek az esélyesek. Főként a szakközépiskola és a gimnázium között vacilálok mert a szakközép után lenne egy szakma is a kezembe de a 2, suli gimi része tetszik a legjobban. Annyira nehéz.. Hogyan döntenétek?
Én egészségügyibe járok, nem nehéz a kémia, szóval ez ne tartson vissza.
Egyébként nálam ez lenne a sorrend ha ezek közül kellene választanom jelen pillanatban:
1. fizetős gimi
2. erős gimi
3. egészségügyi
4. infós szakközép
Mondjuk engem az infó nem különösebben érdekel, azért hagynám ezt a végére.
Viszont ha téged érdekel az informatika, akkor a helyedben az infós szakközepet választanám.
Még csak 8-os vagy, tehát hacsak nem tudod nagyon biztosan, hogy "Márpedig én ezzel akarok foglalkozni", akkor inkább gimnáziumba menjél. A matekot föl lehet hozni, hosszú még a tanév, amúgy a tavalyi is beleszámít, tehát azt még nézd meg, hogy milyen(ha nem jó, akkor hagyd). A fizetősre én elvből nem mennék, de ha otthon nem gond, akkor érdemes megpróbálkozni vele, mivel jól jöhet. Tehát:
1.:1
2.:2/a
3.:2/b
4.:3
Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még :))
Az matekot 5.-től, a kémiát 7.-től számoltam (sok iskolába már 5.-től nézik a jegyeket).
Hát..nem tudom a fizetős iskola mennyire tetszene anyának, lehet azt mondja rá hogy nem :( de még megbeszélem vele is
Ha tudom, hogy meg sem kottyan a szüleimnek akkor:
1. Fizetős
Én gimnáziumba kezdtem, és olyan volt az informatika, mint az ének óra. World meg Exel kezelés volt első évbe, aminek semmi köze informatikához.
2. Szakközép
De ha a szakközépben nem indítanak 4 éves osztályt, akkor inkább a gimi. Gondolj bele, 1 év alatt mennyi mindent meglehet tenni.
3. Gimi része
4. Eü
Köszönöm :)
Úgy vegyétek figyelembe hogy a 2, suli gimi és szakközép része is fizetős ha jól tudom
Én most vagyok végzős egy gimiben, úgy mondom, hogy én a helyedben milyen sorrendet állítanék fel:
1. infós szakközép
2.erős gimi
3.fizetős gimi (engem a tánc és dráma nem fog meg, abból nem fogsz megélni. Az órarendünkben nekünk is van olyan óra, ez nálunk irodalmat takar)
4.eü szakközép
Köszönöm a válaszokat
Most olvasom a 2, iskola honlapján hogy tavaly nem kértek központi írásbelit. Most elbizonytalanodtam mert azt mondta az osztályfőnök ahova nem kérnek központit az olyan is.. (mármint nem valami jó suli)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!